Voorzitter, kent u het verhaal van die twee verenigingen die niet weg willen, maar weg moeten versus twee andere verenigingen die aangeven best weg te willen, maar niet weg hoeven?

Voorzitter, kent u het verhaal van een bevredigende verhuizing voor een bedrag van 3,3 miljoen euro versus een ongewenste verhuizing voor een bedrag van 5,9 miljoen euro?

Voorzitter, kent u het verhaal van een wethouder die een pasklare oplossing aangereikt krijgt door insprekers in de commissie maar hardnekkig blijft vasthouden aan zijn eigen onnozele plan?

Voorzitter, kent u het verhaal van een voetbalvereniging die op een dinsdagochtend een telefoontje van drie minuten krijgt dat er nog een optie is voor hun ruimtetekort: namelijk hun vereniging opheffen…

Voorzitter, u kent deze verhalen want het gebeurt helaas in onze mooie stad. Geen banana split maar wrange werkelijkheid.

Voorzitter, ook na de commissievergadering wil deze wethouder nog steeds dat voetbalvereniging Steeds Hooger of naar volkstuinvereniging SNV verhuist; wat volstrekt ongepast is. Letterlijk en figuurlijk alle perken te buiten.

Of dat voetbalvereniging Steeds Hooger naar Rotterdam United moet vertrekken terwijl zij duidelijk aan de voorkant – en als enige ontbindende voorwaarde voor alle opties die worden onderzocht – hebben aangegeven dit absoluut niet te willen. Onacceptabel, onbehoorlijk bestuur en vals spel wat Leefbaar Rotterdam betreft.

In lijn met de insprekende partijen komt Leefbaar Rotterdam vandaag met de al aangekondigde motie om de volkstuinvereniging te redden en onderzoek te doen naar de zogenaamde variant drie. Waarbij gehoor wordt gegeven aan de vertrekwens van de manege en de scouting. En waarbij Steeds Hooger met een extra veld het complex aan de kanaalweg met de camping gaat delen.

Laat gezond verstand vandaag s.v.p. overwinnen en stem – al is het tandenknarsend- voor deze motie van Leefbaar Rotterdam. Iedereen blij. Zelfs de gemeentekas.

Daarnaast kan en mag het natuurlijk niet gebeuren dat Steeds Hooger opgesplitst – oftewel opgeheven – moet worden. Om dit als optie aan te geven en mede te delen slaat werkelijk alles. En dat gericht tegen een voetbalvereniging die zich altijd zeer constructief heeft opgesteld. Het college heeft hiermee wat LR betreft een grens overschreden. En daarom dienen wij vandaag de motie “handen af van voetbalvereniging Steeds Hooger” in.

– Raadslid Michel van Elck

Lees ook hier over de kwestie:

RTV Rijnmond: Volkstuinen blijven behouden, maar voetbalvereniging Steeds Hooger moet wijken

AD Rotterdams Dagblad: Voetbalclub Steeds Hooger moet weg van Kanaalweg en hangt nog steeds opheffing boven het hoofd

Steeds Hooger-story: ‘Was het maar Bananasplit’