Deze week werden bewoners van Nesselande opgeschrikt door een brief van de gemeente waarin asielopvang werd aangekondigd aan de René Magrittestraat in Nesselande. Het bericht leidde zeer begrijpelijk tot bezorgdheid. De brief is echter ten onrechte verstuurd: het plan gaat niet door. Er komt geen asielopvang in Nesselande. Het strenge asielbeleid van het stadsbestuur, met Leefbaar Rotterdam als grootste partij, blijft fier overeind.

Streng Rotterdams asielbeleid

Sinds Leefbaar Rotterdam twee jaar geleden in het college kwam, vaart Rotterdam een stevige eigen koers op gebied van asiel. Zo werd er in het coalitieakkoord een streng asielquotum afgesproken. Met Leefbaar Rotterdam aan het roer accepteert Rotterdam niet meer dat de stad wordt opgezadeld met de gevolgen van het falende landelijke asielbeleid. “Al onze voorzieningen staan onder druk, van wonen en zorg tot politie en onderwijs. Wij gooien de deuren dus niet open, maar kiezen voor Rotterdammers Eerst”, aldus Leefbaar-raadslid Simon Ceulemans.

Geen sprake van asielopvang in Nesselande

Leefbaar Rotterdam werd, net als de bewoners van Nesselande, zeer onaangenaam verrast door het bericht over asielopvang in Nesselande en de brieven die hierover naar wijkbewoners zijn gestuurd. Zowel voor de Leefbaar-fractie in de gemeenteraad als voor de Leefbaar-leden in de wijkraad van Nesselande is asielopvang in de wijk totaal onacceptabel. Al snel werd duidelijk dat het versturen van de brieven een blunder van de gemeente was. Het plan is van tafel; er komt géén opvanglocatie in Nesselande.

“Dat dit heeft kunnen gebeuren is enorm kwalijk. Dit heeft totaal onnodig tot onrust in de wijk geleid. Gelukkig kunnen we de wijk geruststellen: dit enorm slechte plan gaat niet door”, aldus Simon Ceulemans. “De gemeente trekt het boetekleed aan en stuurt buurtbewoners een rectificatie en excuses. Zeer terecht wat Leefbaar betreft. Dit mag echt nooit meer gebeuren.”