De gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam draagt Ronald Buijt voor als kandidaat-wethouder. Door het jammerlijke vertrek van Gerben Vreugdenhil was er een vacature ontstaan. Daarnaast komt er een wissel in de portefeuilleverdeling. Ronald zal, nadat hij geïnstalleerd is, de portefeuille Zorg, Ouderen en Jeugdzorg op zich nemen. Maarten Struijvenberg zal aan de slag gaan op de portefeuille Financiën, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten.

Ronald Buijt is een oude bekende in de Rotterdamse politiek en een Leefbare pur sang. Van 2006 tot 2018 was hij gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam. Daarnaast was hij fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie tijdens de raadsperiode 2014-2018, toen Leefbaar ook deelnam aan het college van B&W. Van 2018 tot september 2022 was hij partijvoorzitter van Leefbaar Rotterdam.

Leefbaar-fractievoorzitter Bart van Drunen: “We zijn erg blij dat Ronald gesolliciteerd heeft. Het is een Rotterdammer in hart en nieren. Door zijn jarenlange ervaring in de Rotterdamse politiek weet hij precies hoe op het Stadhuis de hazen lopen. Hij is de juiste persoon, op de juiste plek, op het juiste moment. We zullen als fractie dan ook met volle overtuiging Ronald voordragen.”

Ronald Buijt: “Voor mij als geboren en getogen Rotterdammer is het een enorme eer om mijn stad op deze manier te mogen dienen. De opgaven in de zorg zijn gigantisch. Namens dit stadsbestuur zal ik er alles aan doen om er voor alle Rotterdammers te zijn die zorg nodig hebben. Zeker nu.”

Gelet op de grote opgave waar Rotterdam voor staat en het belang van het weer op volle sterkte brengen van het college, zal Ronald op de kortst mogelijke termijn geïnstalleerd worden. Zodra definitief bekend wordt wanneer de installatie zal plaatsvinden, zal dit direct gecommuniceerd worden.