De gemeente Rotterdam gaat extra maatregelen nemen tegen overlast bij het strand van Nesselande, zo werd door locoburgemeester Robert Simons toegezegd tijdens een debat dat was aangevraagd door Leefbaar Rotterdam. Als de temperaturen stijgen trekken niet alleen veel Rotterdammers naar de stadsstranden zoals Nesselande en Hoek van Holland, maar trekt ook de overlast erheen.

Strandtuig in Nesselande

“Zo ook afgelopen week, toen het traditioneel weer raak was in Nesselande waar goedwillende strandgangers, bewoners en ondernemers geterroriseerd werden door wat eufemistisch ‘250 klierende jongeren’ werden genoemd.”, aldus Leefbaar-fractievoorzitter Simon Ceulemans. Leefbaar vroeg daarom een debat aan voor de actualiteitenraad van 4 juli. Tijdens het debat werden er meerdere maatregelen toegezegd door locoburgemeester Robert Simons, de Leefbaar-wethouder die tijdens de afwezigheid van burgemeester Aboutaleb de honneurs waarneemt.

Normen en waarden

Locoburgemeester Robert Simons was duidelijk over de herrieschoppers: “Je kunt de klok erop gelijkzetten: het eerste warme weekend van de zomer is het raak. Ik kwam er zelf ook een keer tussen en ik kan u zeggen, het is beangstigend als je een groep losgeslagen jongeren ziet die alle normen en waarden vergeten zijn die ze thuis hebben geleerd. Als ze die al hebben geleerd”.

Maatregelen

Naar aanleiding van de ongeregeldheden worden er maatregelen getroffen. Het warmweerprotocol, dat normaal tijdens de zomervakantie van kracht is, wordt al eerder gestart. De gemeente zet daarnaast extra beveiliging in om toezicht te houden, daarnaast komen er mogelijk ook pleinstewards op het strand.

“We zijn blij dat de locoburgemeester extra maatregelen treft. De stadsstranden zijn niet voor ongemanierd strandtuig, maar voor inwoners en toeristen om te genieten van het strand. We hopen dat de maatregelen goed effect hebben en de ongeregeldheden verleden tijd zijn in Nesselande.”, zo reageert Leefbaar-fractievoorzitter Simon Ceulemans.