Gisteravond vonden er helaas weer 2 explosies plaats bij woningen in Rotterdam. De politie werkt met man en macht aan het oppakken van de daders van deze explosiegolf.

En met succes! Dit jaar zijn er tot nu toe al 140 mensen aangehouden voor explosies en beschietingen in onze stad. Verschillende verdachten worden gelinkt aan meerdere explosies, zowel binnen Rotterdam als elders in het land, waaronder een verdachte die wordt gelinkt aan 12 explosies. “We zien regelmatig verdachten die we kunnen linken aan 3, 4 verschillende aanslagen. We zagen in het verleden ook wel eens verdachten die we aan 6, 7 of zelfs 8 aanslagen konden koppelen, maar 12… dat is tot nu toe het record.”, aldus de politie. Dankzij het harde werk van de politie is er een hoge pakkans voor een explosieklus, complimenten!

Aan de top moeten er wel andere keuzes gemaakt worden. Wat ons betreft moet meer ingezet worden op het voorkomen van explosies, alles moet worden ingezet om de explosiegolf te stoppen. Wij willen meer politie-inzet in de nacht voor fouilleeracties, zodat verdachte personen gecontroleerd en aangehouden kunnen worden. De politie heeft eerder al meerdere explosies kunnen voorkomen, wij willen agenten helpen er nog meer te voorkomen!