Ehsan Jami stopt per 30 april als gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam omdat hij een nieuwe baan heeft aanvaard als plaatsvervangend griffier op Sint-Eustatius. De afgelopen drie jaar was Jami verantwoordelijk voor de portefeuilles Werk & Inkomen, Schulden en Armoedebestrijding.

Ehsan kijkt met zeer positieve gevoelens terug op zijn raadslidmaatschap in Rotterdam: “ik ga allereerst mijn partij, collega’s en de stad enorm missen. Het is een voorrecht en een eer om de Rotterdamse inwoners te mogen vertegenwoordigen. Eenmaal een Rotterdammer, altijd een Rotterdammer.”

Fractievoorzitter Joost Eerdmans: “Het is een verlies voor onze fractie, Ehsan heeft zijn rol als raadslid echt met verve uitgevoerd, hij is een geduchte opponent voor het College. Wij gaan hem hier zeker missen maar feliciteren hem ook met deze prachtige nieuwe baan!”.

Ehsan Jami kwam in 2018 in de Rotterdamse gemeenteraad. Hij stond op plaats vijf op de kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam, welke met elf zetels de grootste partij van Rotterdam is geworden. Jami zette zich onder meer in voor de kinderwijkraad om jonge Rotterdammers meer bij de lokale politiek te betrekken rondom armoedebeleid en schulden. Ook kwam er een aanpak om bijstandsfraude in het buitenland op te sporen én zette Ehsan gewetensvrijheid hoog op de Rotterdamse agenda.

Leefbaar Rotterdam maakt in de loop van april de opvolger van Ehsan Jami bekend.