Het Rotterdamse nachtleven kan wel een impuls gebruiken! Daarom bespreken we vandaag het nieuwe Rotterdamse horecabeleid. De horeca heeft de afgelopen jaren flinke klappen gekregen door corona-ellende, inflatie en hoge energieprijzen.

In het nieuwe beleid mag de horeca o.a een uurtje extra open op vrijdag en zaterdag, namelijk van 02:00 tot 03:00. Want een uurtje extra omzet kunnen zij goed gebruiken. Hier gaan we uit van het principe ‘high trust, high penalty’. Want meer ruimte om te ondernemen, vraagt ook om verantwoordelijkheid

Daarnaast wordt er in verschillende steden gebruik gemaakt van een zogenaamde zwarte lijst. Hierop staan notoire overlastgevers die we liever niet in de horeca verwelkomen. Dit beleid is in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland ontwikkeld. In Rotterdam maken we hier echter nog geen gebruik van. Zonde!

Daarom dienen we een motie in om te onderzoeken of Rotterdam dit ook kan gebruiken, zodat we de veiligheid in de Rotterdamse kroegen en clubs kunnen waarborgen.. 

Het gehele horecaplan is hier te lezen