Leefbaar Rotterdam is benaderd door ouderen in Pendrecht en Ommoord en ook nieuwszender Rijnmond heeft vandaag aandacht geschonken aan de ouderen in Ommoord. Naast de ouderenflat vorig jaar in IJsselmonde blijkt nu ook een advocaatje met slagroom bij de bingo of een kopstootje bij het biljart aan banden te zijn gelegd in andere wijken.

In de recreatieruimte van meerdere ouderenflats is het nog maar tien keer per jaar toegestaan om alcohol te schenken tijdens bijzondere momenten laat woningbouwcorporaties Woonstad Rotterdam in meerdere ouderenflats nu weten. De betutteling bij Woonstad blijft doorgaan.

Onze ouderen, die tijdens corona meer en meer in isolement kwamen, en nu ook nog eens te maken hebben met de torenhoge inflatie en steeds verder teruglopende koopkracht, hebben het moeilijk. Het gezellig samen zijn met een bak koffie of thee of een borrel, natuurlijk met mate, wordt meer en meer in de kiem gesmoord.

Leefbaar Rotterdam vindt het onbegrijpelijk dat dit nog maar tien keer per jaar mag plaatsvinden. Als je een honderd-plusser vraagt: ‘wat is uw geheim om zo oud te worden?’, is vaak het antwoord op z’n tijd een borreltje of een glaasje wijn.

Ik heb hier dan ook maar één vraag over en tegelijkertijd een dringende oproep aan het college:

  1. Wilt u in gesprek gaan met Woonstad Rotterdam om deze betutteling van onze ouderen een halt zien toe te brengen? En zo ja, wat zijn de resultaten uit deze gesprekken?