Het belooft een spannende finale te worden. Dit was de titel van het amendement van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks afgelopen juli. Een spannende finale omdat dit amendement het college opdracht heeft gegeven om het definitieve investeringsbesluit voor 31 december 2021 voor te leggen aan de gemeenteraad.

Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks willen de Rotterdammers, Feyenoorders en de club geen seconde te lang laten wachten met het definitieve besluit van de gemeente om wel of niet te investeren in Feyenoord City. Het debat duurt immers al jaren en had al lang voorbij moeten zijn.

Op 21 december komt het college met haar besluit en op 14 december levert Deloitte haar finaal rapport aan de COR. Dan is alle informatie bekend. De eerstvolgende mogelijkheid om de knoop door te hakken over Feyenoord City zou dan in februari zijn. Voor Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks duurt dit te lang. Het amendement heeft als deadline 31 december en wij willen graag zo kort mogelijk na deze datum het debat aangaan en een besluit nemen.

Gezien de urgentie van dit dossier willen wij dit onderwerp graag agenderen voor de, op dat moment, eerstvolgende raadsvergadering van donderdag 6 januari 2022. Hiermee komen wij de deadline van het amendement tegemoet en geven wij als politiek zo snel als mogelijk helderheid aan de Rotterdammers, Feyenoorders en de club.

Robert Simons – Leefbaar Rotterdam

Dennis Tak – Partij van de Arbeid

Jeroen Postma – GroenLinks