Eerder stelde Leefbaar Rotterdam vragen over de Biljartverenigingen te IJsselmonde welke 31 juli a.s. dakloos dreigt te raken. Wanneer de vereniging geen andere locatie vindt, ziet deze geen andere mogelijkheid dan de vereniging op te heffen, met als gevolg dat de senioren hun sociale activiteiten kwijtraken en zij achter de geraniums verdwijnen.

De wethouder heeft in de beantwoording van de vragen aangegeven andere locaties aan het bestuur van de Biljartvereniging IJsselmonde vervangende locaties heeft aangeboden welke door dit bestuur niet als toereikend worden gezien. Omdat het bestuur ons heeft laten weten dat de tijd nu echt aan het tikken is, maken wij ons grote zorgen over de biljartvereniging en haar leden.

Daar komt bij dat de Biljartvereniging het Anker te Rozenburg ook in onduidelijkheid verkeerd. Waar de biljartvereniging nu gevestigd is in de oude kantine van v.v. Blankenburg, zullen zij deze op termijn moeten verlaten. Er is al gekeken om de biljartvereniging mee te nemen in de planontwikkeling rondom de gymzaal te Rozenburg. Echter, lijkt een plekje voor de biljartvereniging in de gymzaal niet voor de hand liggend, omdat dit voortdurend gesjouw en geschuif met de tafels zou betekenen.

Leefbaar Rotterdam is van mening dat Rotterdammers op hun oude dag lekker bezig moeten blijven en niet achter de geraniums moeten verdwijnen. Verenigingen als bovenstaande biljartverenigingen, waarbij ouderen gezellig met elkaar samen kunnen zijn, zijn daarbij van groot belang. Omdat bovenstaande biljartverenigingen al tijden in onzekerheid zitten, hebben wij verzocht dit onderwerp toe te voegen aan de actualiteitenraad van 29 juni zodat wij met de wethouder in gesprek kunnen gaan over mogelijke oplossingen voor beide biljartverenigingen.