Recentelijk is Hoek van Holland opgeschrikt door een schietpartij in de metro. Een heftig incident. Iets wat niet mag gebeuren, iets wat iets doet met het veiligheidsgevoel van de Hoekenezen. Nu is dit een op zichzelf staand incident, maar het is wel iets wat vragen oproept.

“Waar het in bijvoorbeeld Rotterdam Centrum normaal is dat er altijd agenten op het politiebureau zijn, is het in Hoek van Holland algemeen bekend dat de politiepost niet iedere dag bemand is. Sterker nog, het is zelfs bekend dat op bepaalde dagen de politie uit Vlaardingen of Maassluis moet komen. Als buitengebied afhankelijk zijn van de reistijd van de veiligheidsdiensten. Wat ons betreft onwenselijk, vooral als de nood hoog is.”, aldus Leefbaar-raadslid Joey de Waard (Kleine Kernen).

Naar mening van Leefbaar Rotterdam staat dit in schril contrast met de ambitie om te ontwikkelen tot een 4-seizoenenbadplaats. “Het is een simpel rekensommetje natuurlijk; een vierseizoenenbadplaats betekent jaarrond meer bezoekers, meer bezoekers betekent een hogere druk op de aanwezige voorzieningen, een hogere druk op de voorzieningen betekend op haar beurt een hogere inzet van diensten.”, zo legt Joey de Waard uit.

De zorgen leven dorpsbreed en Leefbaar Rotterdam heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester Aboutaleb. We willen onder andere weten wat het College van de aanrijtijden vindt, of er een verhoogde inzet van veiligheidsdiensten jaarrond kan komen en of de politiepost gewoon 7 dagen per week bemand kan worden.