Beste Leefbaar-stemmer,

Vanmorgen heeft burgemeester Aboutaleb ook de laatste verkiezingsuitslagen (wijkraad) vastgesteld. Daarmee zijn alle uitslagen van de gemeente- en wijkraadsverkiezingen definitief.

Allereerst een woord van dank. De opkomst in Rotterdam was bedroevend (38,9%). Maar doordat u wél naar de stembus bent gegaan en massaal op Leefbaar Rotterdam heeft gestemd, zijn we de grootste partij van de Rotterdamse gemeenteraad gebleven met 20,1% van de stemmen (10 zetels). De pagina met alle uitslagen per stembureau is hier terug te vinden.

Daarnaast zijn we supertrots dat we als Leefbaar Rotterdam ook een flink aantal wijkraadsleden mogen afvaardigen. Deze toppers worden de ogen en oren van de wijk en zullen daar het verschil gaan maken. Zij zullen er streng op toezien dat de wijk schoon, heel en veilig blijft. Binnenkort zal er op de website van Leefbaar Rotterdam een pagina online komen waarop alle vers gekozen wijkraadsleden van Leefbaar Rotterdam te bewonderen zijn. De uitslagen van de wijkraadsverkiezingen zijn hier terug te vinden.

Leefbaar Rotterdam is de grootste partij, wat nu?

Vandaag begint de verkenningsfase voor een nieuw college van b&w. Leefbaar Rotterdam heeft oud-ambtenaar Herman Jäger voorgedragen om in deze fase als verkenner te fungeren. Jäger is decennialang actief geweest bij de gemeente Rotterdam en staat bekend als een persoon die boven de partijen staat. Hij zal de komende weken aan de slag gaan om mogelijke college-samenstellingen te onderzoeken. Wat ons betreft bestaat er maar 1 mogelijkheid: een college mét Leefbaar Rotterdam erin!

We zullen u de komende weken op de hoogte houden van de voortgang.

Rest ons niks meer dan u nogmaals van harte te bedanken voor u stem. We gaan de komende vier jaar weer keihard voor u aan de slag!