In het kader van ‘Koers van de Stad’ heeft de gemeenteraad ingestemd met het vrijmaken van geld voor een verschillend aantal hospices in Rotterdam. Zo ook voor hospice ‘De Liefde’ in Charlois. Leefbaar raadslid Caroline Aafjes-van Aalst ging bij het hospice op bezoek om het geldbedrag van €35.147,- te overhandigen aan de vrijwilligers van het hospice. 

Hospice de Liefde is een zogenoemd ‘bijna (net als) thuis-huis’ waar stervenden in de laatste fase van hun leven kunnen wonen. Speciaal opgeleide vrijwilligers en zorgprofessionals ondersteunen de gasten, hun familieleden en vrienden. In hospice de liefde is iedereen welkom. De leidende principes binnen het denken en handelen bij het begeleiden van stervenden zijn: aandacht, openheid en liefde.

“Het hospice draait op vrijwilligers. Ze hebben aandacht voor de gasten en hun familie en vrienden.  Brengen op verzoek koffie en thee, zorgen voor lunch en diner en ontvangen bezoekers, als onze gasten dat niet meer zelf kunnen. Ze staan klaar voor een praatje of een diepgaand gesprek en zijn een rustige aanwezigheid wanneer de gasten dat willen. Andere vrijwilligers zoals de kook-tuin- en technische werkgroep, de vrijwilligers die schoonmaken of de werkgroep Meditatie & Mindfulness, leveren op een even waardevolle manier een bijdrage aan het welbevinden van onze gasten. Met elkaar vormen de vrijwilligers het hart van de organisatie. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.

Hospice de liefde beschikt over een geheel verbouwde monumentale boerderij met in de nieuwe aanbouw zes comfortabele gastenkamers. Vanuit elke kamer is er zicht op de prachtige tuin en boomgaard.

Het door de gemeente Rotterdam beschikbaar gestelde geld zal onder meer besteed worden aan het plaatsten van een overdekte fietsenstalling. Voor bezoekers van gasten en vrijwilligers die veelal op de fiets naar het hospice komen, een fijne aanwinst. Ook in de tuin, boomgaard en kas zijn nieuwe voorzieningen een grote wens. We zijn dankbaar en blij met deze grote gift.”

Leefbaar Rotterdam spreekt haar waardering uit voor deze geweldige groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het hospice. We zijn er dan ook van overtuigd dat het geld een waardevolle bestemming zal krijgen.

Het hospice gaf aan altijd nieuwe vrijwilligers te willen verwelkomen. Meer info? Kijk op https://hospicedeliefde.nl/