Het aantal explosies in onze stad neemt niet af, maar toe. Vergaande maatregelen om explosies zoveel mogelijk te voorkomen blijven uit. Het afgelopen jaar hebben wij ons hiervoor ingezet, maar helaas wil een meerderheid van de gemeenteraad, inclusief burgemeester Aboutaleb, niet. Aankomende donderdag, 21 december, gaan wij tijdens de gemeenteraad opnieuw benadrukken hoe broodnodig dit is.

In 2024 knokken we gewoon verder. Het explosiegeweld moet bovenaan de politieke agenda blijven, net zolang totdat het stopt. Wij maken van ons hard voor een drietal zaken:

Koninklijke Marechaussee op straat: de politie doet enorm veel, maar komt capaciteit tekort. Daarom is er hulp nodig. Minister Yesilgöz heeft laten weten dat de burgemeester hiervoor een verzoek moet doen. Leefbaar Rotterdam blijft hierop hameren.

Nachtelijke fouilleeracties: dan vinden de explosies plaats en dan moeten we erbovenop zitten. Hiermee zal je niet iedere explosie voorkomen, maar iedere explosie die je hiermee kan voorkomen is er een.

Blijven jagen op explosietuig: Onze toppers van de politie hebben ongelooflijk veel daders van explosies opgepakt (186). Daar moeten we dus vooral mee doorgaan!