Laatste nieuws

Woensdag, 14 oktober 2020

Verkeerswethouder geeft geen inzicht in Kruisplein-kosten

Bron: Dagblad010. Door: Jan D. Swart

Het verkeersexperiment Schone Lucht, dat gedurende de afgelopen zomer de ene opstopping na de andere veroorzaakte in de binnenstad van Rotterdam en door de tegenstanders werd omschreven als ‘het autootjepesten van GroenLinks’, heeft ten aanzien van de aanpak Maastunnelcorridor 351.000 euro gekost voor personele en materiële kosten alsmede communicatie.
Lees meer
Woensdag, 14 oktober 2020

Leefbaar steunt verzoek Maasstadziekenhuis om hulp Defensie

Bron: Dagblad010

Het Maasstad Ziekenhuis kampt met bijna een verdubbeling van het ziekteverzuim en de reguliere zorg is er met ruim éénderde afgeschaald. Inmiddels hebben ruim honderd personeelsleden van dit ziekenhuis corona onder hun leden, waardoor Leefbaar Rotterdam het niet zo verwonderlijk vindt dat de directie van het Maasstad Ziekenhuis ondersteuning heeft gevraagd van het medisch personeel van Defensie en privéklinieken.
Lees meer
Woensdag, 14 oktober 2020

‘En waar moeten ouderen pinnen?’

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink

Leefbaar Rotterdam wil opheldering van het stadsbestuur over het verdwijnen van de pinautomaat bij winkelcentrum Binnenhof in Ommoord. Het filiaal van de ING is gesloten en het geldapparaat aan de buitenkant is buiten gebruik. Leefbaar vraagt om maatregelen.
Lees meer
Woensdag, 14 oktober 2020

Rotterdamse oppositie: trek ‘coronavrije’ begroting zo snel mogelijk in

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Antti Liukku

In een uitzonderlijk gezamenlijk statement roept de voltallige Rotterdamse oppositie op om de begroting voor 2021 in te trekken. Het stadsbestuur houdt namelijk geen rekening met de impact van een tweede coronagolf.
Lees meer
Dinsdag, 13 oktober 2020

Leefbaar Rotterdam: bijstandsgerechtigden laten helpen in de zorg

Bron: Dagblad010

Om het zorgpersoneel in Rotterdamse ziekenhuizen in de tweede coronagolf zoveel mogelijk te assisteren, moeten bijstandsgerechtigden worden opgeroepen om te komen assisteren. Hetzij op de intensive care, of met andere werkzaamheden. Daarvoor pleit Leefbaar Rotterdam bij het Rotterdamse stadsbestuur.
Lees meer

Coronavirus: Terug bij af

Gastcolumn Victor Reijkersz

Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan

Gastcolumn Ronald Sørensen

Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter

Gastcolumn Ronald Sørensen

Pim had zo’n gelijk

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed