Colette Everse

Politiek, saai! Ja, dat is ook wat ik vroeger dacht voordat ik kennis maakte met de dynamische uitvoeringsmentaliteit van Leefbaar Rotterdam. Als officemanager voor Leefbaar Rotterdam is dan ook geen enkele dag hetzelfde. Mijn motto is: “Wil je iets veranderen begin er dan aan!” De Rotterdammers welke mij met hun problemen en zorgen bellen en mailen, wil ik daar graag de weg in wijzen. Ook wanneer ze hier soms tegenstand van de ambtelijke organisatie in ondervinden.

De ambtelijke molen van Rotterdam kan soms echt erg onoverzichtelijk zijn.

Ook na meer dan 17 jaar bij Leefbaar Rotterdam verbaas ik mij soms nog steeds dat een afstapje van een woning, welk vervangen moet worden voor een (rollator) afritje (voor een dame van 82), soms wel 11 maanden kan duren in deze stad omdat de aanvraag en het budget hiervoor soms zo lang op zich laten wachten. Terwijl in de gemeenteraad er soms over miljoenen wordt besloten in 10 minuten. De dankbaarheid van zo’n dame is dan ook hartverwarmend, zeker als zo’n rollator afrit wél in 3 dagen voor haar wordt aangebracht.

Het opkomen voor de Rotterdammers, welke dit niet voor zichzelf kunnen doen, of deze de weg kunnen wijzen in de ambtelijke doolhof maakt mijn werk bij Leefbaar Rotterdam dan ook elke dag een verassing!