1. Last van hangjeugd, drugsdealers of ander straattuig? Meld de plek en uw oplossing!

In Rotterdam zijn er veel parkeerplaatsen, kades en (speel)pleinen waar tot diep in de nacht hangjongeren, drugsdealers en ander straattuig voor overlast zorgen. Ze hangen rond auto’s, gillen en schreeuwen de boel bij elkaar, zetten harde muziek aan, geven flink gas bij het wegrijden, steken vuurwerk af, toeteren onnodig en ga zo maar door. Ze houden buurtbewoners uit hun slaap en zorgen voor een onveilig gevoel. De volgende dag ligt de straat bezaaid met fastfoodverpakkingen en lege drankflessen. Wie er wat van zegt, wordt vaak bedreigd of soms zelfs fysiek aangevallen. Dit moet stoppen.

De Wilhelminapier, de Parklaan, de Parkkade, de Oosterkade, en de Sicilieboulevard zijn bekende overlastplekken in Rotterdam. Hier moet een einde aan komen, vindt Leefbaar Rotterdam. Daarnaast moeten ook de minder bekende overlastplekken goed in het vizier komen.

Leefbaar Rotterdam gaat daarom alle overlastplekken in kaart brengen. Daarna willen we de problemen oplossen. Leefbaar Rotterdam is een groot voorvechter van meer wijkagenten, vaker preventief fouilleren, meer camerabewaking en mosquito’s op overlastplekken (altijd in overleg met bewoners). Daarnaast is onze ervaring dat de buurtbewoners vaak betere oplossingen bedenken dan de ambtenaren op de Coolsingel. Daarom vragen wij de Rotterdammers: meld de overlastplek en uw oplossing!

Heeft u last van straatoverlast? Meld het natuurlijk ook altijd bij de politie!

Straatoverlast? Meld de overlastplek en uw oplossing!

Naam

Vul uw contactgegevens in, dan kunnen wij u eventueel benaderen voor vragen. Wij zullen nooit ongevraagd uw informatie delen met derden. Wilt u uw contactgegevens niet delen? Geen probleem. Wij nemen uw casus gewoon mee.