Tanya Hoogwerf

Sinds 2014 ben ik actief als gemeenteraadslid van Leefbaar RotterdamIn mijn rol als raadslid voor Leefbaar Rotterdam ben ik verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Integratie, Radicalisering, Onderwijs en Seksueel en Huiselijk geweld. Mijn focus ligt altijd op het vernieuwend proberen te blijven denken en vooral ook agendastellend in plaats van agendavolgend te werken. Om dit te kunnen doen heb ik het nodige gedaan om de standpunten van Leefbaar Rotterdam op zoveel mogelijk manieren voor het voetlicht te brengen, in de raad en natuurlijk ook daarbuiten.  

Op verschillende gebieden heb ik initiatiefnota’s geschreven, veel moties van mijn hand zijn aangenomen en heb ik voor verschillende landelijke dagbladen opiniestukken geschreven.

Politiek bedrijven draait niet alleen om mooie debatten voor de bühne, maar om luisteren, hard werken en vooral aanpakken. Niet lullen, maar poetsen. Zonder eigen initiatief blijven we in ganzenpas achter de ambtenarij aanlopen en verandert er helemaal niets. 

Ik ben trots op diverse successen die we in Rotterdam hebben kunnen behalen zoals een herziening van de aanpak huiselijk geweld, een onderzoek naar het functioneren van de gespecialiseerde jeugdzorg, een samenwerking met het onderwijs op het gebied van veiligheid rond scholen. De focus op en behoud van het zo belangrijke thema Identiteit in Rotterdam en het met forse politieke druk tegen kunnen houden van het veelbesproken salafisten instituut wat gefinancierd vanuit Qatar naar Rotterdam zou komen.