Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 15 augustus 2012

Vragen over opzeggen huur Schielandshuis


Leefbaar raadslid Anton Molenaar heeft het stadsbestuur vragen gesteld over het aangekondigde vertrek van Museum Rotterdam uit het Schielandshuis. Voor de periode 2013-2016 ligt er een advies om de subsidie van dit museum met 1,75 miljoen te korten. Als reactie op dit advies heeft Museum Rotterdam nu de huur van het Schielandshuis opgezegd, terwijl volgens het genoemde advies juist het pijnpunt ligt bij het logge personeelsbestand van dit museum.

Molenaar: “Uit reacties van veel Rotterdammers blijkt dat men zeer gehecht is aan het Schielandshuis als museumlocatie en is het sterk de vraag of het bezoekersaantal niet nog veel lager wordt als het museum het Schielandshuis verlaat en slechts tentoonstellingen ‘op locatie’ gaat maken.”

Volgens Molenaar is het advies voor het cultuurplan 2013-2016 ook helemaal niet gebaseerd op tentoonstellingen op locatie. Wat hem betreft zou de huursom van het Schielandshuis dan ook van het totale subsidiebedrag afgetrokken dienen te worden indien Museum Rotterdam volhardt in zijn standpunt. “Sterker, misschien moeten we Museum Rotterdam wel helemaal geen subsidie meer geven als zij het Schielandshuis verlaten,” stelt Molenaar. Hij is benieuwd hoe het stadsbestuur hierover denkt. Ook wil hij weten in hoeverre het cultuurplanadvies nog houdbaar is, indien het Schielandshuis als vaste locatie wegvalt.



Klik hier voor de schriftelijke vragen van Anton Molenaar…

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door G. op 17:58 - Donderdag, 23 augustus 2012

Ik ben van mening dat iedere grote stad een stadsmuseum moet hebben. En dat moet worden gesubsidiëerd.


Door Mr. Miyagi op 12:39 - Dinsdag, 21 augustus 2012

Gewoon alle “kunst en cultuur” subsidies wegsanneren. Het blijft een linkse lobby die bovendien de bijstand cultuur stimuleerd.

Ga eens zelf werken voor je centen….

Laatste nieuws