Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 13 juli 2012

Tropicana: gaat er nou nog wat mee gebeuren of hoe zit dat?


Bron: De Havenloods, 12 juli 2012 - door Matthijs Timmers
ROTTERDAM - “Het is gewoon heel erg goor”, vertelt Jolanda Ton van Leefbaar Rotterdam. Iedere dag rijdt het raadslid van Prinsenland naar de Coolsingel over de Maasboulevard. Het Tropicana-gebouw is voor haar een doorn in het oog. Vandaar dat ze het college van burgemeester en wethouders om opheldering vraagt: gaat er nog wat mee gebeuren of hoe zit dat?

Ooit was het één van de blikvangers van Rotterdam. Een markant gebouw aan de oevers van de Maas, met hierin een subtropisch zwemparadijs met landelijke aantrekkingskracht. Een kinderfeestje in Tropicana was het hoogst haalbare voor een jarig kind. Maar die tijd is geweest. Het gebouw zoekt nu al jaren naar een nieuwe bestemming. Disco, zwembad, wellnesscentrum, en vorig jaar nog een evenementencentrum… Tot nu toe tevergeefs.

Leefbaar Rotterdam maakt zich ernstige zorgen over de impasse rond het Tropicana-gebouw. “Je doet er als gemeente alles aan om de stad er mooi uit te laten zien, maar door zoiets wordt het weer allemaal teniet gedaan”, zegt Ton. “Eeuwig zonde, want de Maasboulevard is toch de entree van de stad.”

Slagbomen
Naast de verloedering van het gebouw zelf ziet Jolanda Ton ook toenemende overlast rondom het pand. “Er zijn regelmatig hangjongeren te vinden. Bovendien staan de slagbomen van het parkeerterrein altijd omhoog waardoor je er gratis kunt parkeren terwijl je in de omgeving moet betalen om te parkeren.”
Ondernemer en directeur van Tropicana Frank Blom vindt het ‘allemaal onzin wat deze mevrouw uitkraamt’. “We zetten die slagbomen trouwens bewust open, anders rijden ze ‘m constant aan gort”, vertelt Blom. “En dat kost ons allemaal weer geld.”

Blom verzekert dat hij plannen heeft met het gebouw. Op zeer korte termijn uitvoerbaar. Wat die plannen inhouden, wil hij nog niet zeggen. “Dan zou ik de processen verstoren en dat wil ik niet. Maar er ligt een plan voor Tropicana bij wethouder Karakus, dus het wachten is op de gemeente”, zegt Frank Blom.

Volgens de woordvoerder van wethouder Karakus ligt er helemaal geen kant-en-klaar plan. “Er zijn regelmatig gesprekken geweest tussen Blom en de wethouder maar die hebben tot nu toe nog niet geleid tot een oplossing. Meneer Blom is nu dus aan zet”, laat de woordvoerder weten.

Zeker is wel dat er wat met het gebouw moet gebeuren. “Het liefst morgen”, laat Jolanda Ton weten. Het maakt haar niet uit welke functie het gebouw krijgt. “Als het maar een aanwinst is voor de buitenruimte.”
Binnen 6 weken wordt antwoord van het college verwacht.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Leen Vreugdenhil op 9:03 - Zondag, 15 juli 2012

De Groenzone Maasmond: gaat er nou nog wat gebeuren of hoe zit dat?

In oktober 2000 werd er al enthousiast een plan gepresenteerd (http://www.ad.nl/ad/nl/1401/ad/integration/nmc/frameset/varia/kobala_article.dhtml?artid=rd018981) waarvan tot op hede nog nauwelijks iets is gerealiseerd. De bewoners en ondernemers in het gebied die waarde hebben toegekend aan dit soort besluiten zijn met lege handen komen te staan en zien hun zakelijke en persoonlijke levens geblokkeerd. Wordt het niet eens tijd voor een onderzoek naar het uitblijven van resultaten met “gebiedsgericht werken” en “burgerparticipatie” in dit deel van Rotterdam?

Leefbaar Rotterdam is van harte uitgenodigd om eens met eigen ogen te komen kijken naar de actuele situatie. Een werkbezoek zal veel duidelijk maken en laat het contrast zien tussen alle “mooie” plannen die op de Coolsingel worden gepresenteerd en de werkelijkheid in het buitengebied van de deelgemeente Hoek van Holland.


Door Pantera op 20:50 - Zaterdag, 14 juli 2012

gewoon door die 14000 die niet willen solliciteren laten afbreken


Door Mr. Miyagi op 12:14 - Zaterdag, 14 juli 2012

Kunnen we daar geen gelegaliseerde wietplantage van maken.

De baten komen volledig voor de gemeente Rotterdam.

Den Haag moet niet lopen zeiken. Het levert tevens btw inkomsten en werkgelegenheid op.

Tevens moet de gemeente Rotterdam het allenrecht krijgen om dit spul te verkopen. Zo komen we van die illegale kwekerijen af.

Laatste nieuws