Home > Weblogs
Woensdag, 12 september 2012

Rood doet liegen


Vorige week donderdag was weer de eerste raadsvergadering van het nieuwe politieke seizoen van Rotterdam. Met de verkiezingen in het achterhoofd bestreden de politieke partijen elkaar met leuzen en leugens. Maar zoals altijd won de PvdA glorieus op het gebied van liegen.

De PvdA stond van de zomer nog heel laag in de peilingen en zocht daarom de publiciteit op. De PvdA presenteert zich altijd als een partij voor de arbeiders en in een interview kwamen ze op voor de speeltuinmedewerkers in Rotterdam. Die worden door de bezuinigingen van het PvdA-college namelijk wegbezuinigd. De PvdA geeft in het interview aan dat ze dat zeer betreuren maar dat ze in de gemeenteraad geen meerderheid vinden om deze bezuiniging terug te draaien.

Leefbaar Rotterdam en de SP hebben dit opgepakt en vonden dat de PvdA gelijk had. De speeltuinmedewerkers moeten aan het werk blijven. Dat is belangrijk voor onze kinderen en voor de sociale cohesie in een wijk. In de raadsvergadering van vorige week diende Leefbaar Rotterdam en de SP een motie in om de speeltuinmedewerkers te behouden. De PvdA wilde eerste het debat niet toestaan en daarna weigerde ze in te gaan op hun woorden in de krant. De motie om de speeltuinmedewerkers te behouden werd ingediend en… u raadt het al: de PvdA stemde TEGEN. Ze wilde de speeltuinmedewerkers niet behouden.

Tot mijn verbazing las ik de dag na de vergadering op de website van de PvdA: “Speeltuinmedewerkers moeten blijven.” Hetzelfde artikel wordt afgesloten met de woorden:
“Helaas kon de PVDA geen motie indienen om de speeltuinmedewerkers te redden van de bezuinigingen.” Dit is dus GELOGEN. Ik herhaal, de PvdA heeft GELOGEN.

Ik word niet snel boos maar dit slaat alles. En het allerergste is dat een hoop mensen in Nederland woensdag op deze partij hebben gestemd. Volgens mij willen mensen gewoon besodemieterd worden.

Deze column verscheen op 12 september 2012 in de Overschiese Krant

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Johan Klaassen op 11:26 - Donderdag, 20 september 2012

En waarom zou dat niet mogen Bever?


Door Beverman op 21:54 - Maandag, 17 september 2012

Mevrouw Sprens is heel boos.


Door Sprens op 20:17 - Maandag, 17 september 2012

In 2002 liep een groep scholieren door het stadhuis. Ze werden begeleid door de tegenwoordige fractievoorzitter van de peveda (op zich een verbetering met zijn voorganger)
Na afloop kwamen de scholieren (mijn lweerlingen!!!) bij me en ze vertelden dat ze hadden gehoord dat je in de politiek mag jokken!
Ik werd dat jaar en het jaar daarna uitgenodigd om het Subholy festival van de Hindoestanen in Rotterdam te beginnen.
Jaar daarop werd ik - tot op heden - genegeerd omdat (weer van oud leerlingen) ik discrimineer.

Harreman heeft toegegeven dat ze van 2002 tot 2006 de meest verschrikkelijke verhalen over ons gelogen hebben (ook weer oud leerlingen)

Toen we de Keileweg wilden sluiten verzette de deelgemeente Delfshaven zich er met hand en tand tegen.
Burggraaf (werd bestuurder) gaf me zelfs een mobieltje voor eventuele klachten!

Toen heteen succes werd en het verkrachten psychiatrisch patienten onder toeziend oog van de linkse kerk werd verboden, deelde de peveda folders uit, dat zij de Keileweg gesloten hadden.

Hoeveel tijd c.q. plek is er.

Zal maar stoppen.

Weblog van Jeffrey Rijken

Jeffrey is raadslid voor Leefbaar Rotterdam.

Eerder verschenen in dit weblog

6 december 2012
Kinder mishandeling
21 november 2012
Geen niveau
7 november 2012
Eerlijk delen
12 oktober 2012
Illegaal
20 september 2012
Wat een uitslag
12 september 2012
Rood doet liegen
5 september 2012
Pinokkio
29 augustus 2012
Is er een dokter in de zaal?
22 augustus 2012
I Loverschie

Laatste nieuws