Leefbaar Rotterdam bij symposium ‘Is uw zorg in vertrouwde handen?’


Wat: Symposium ‘Is uw zorg in vertrouwde handen?’
Wanneer: Woensdag 26 november van 13:00 tot 17:30 uur
Waar: BINK 36, Binckhorstlaan 36, Den Haag

Op woensdag 26 november is Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck als panellid te gast bij het symposium van Werkgeversvereniging Zorg Zijn Werkt waar het ‘Waarschuwingsregister’ wordt gelanceerd.

Paneldiscussie
Tijdens het symposium genaamd ‘Is uw zorg in vertrouwde handen?’ geven Van Elck en diverse andere sprekers hun visie op waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen en wat het effect daarvan is op bestuurders en medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen, hun cliënten en mantelzorgers.

Lancering Waarschuwingsregister
Als afsluiting van de middag wordt het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn gelanceerd. Met het Waarschuwingsregister kunnen zorgmedewerkers, uitzendkrachten of stagiaires, die zich schuldig maken aan ontoelaatbare praktijken, zoals diefstal of mishandeling van cliënten, worden opgenomen in een register. Nu gebeurt het nog dat medewerkers die worden ontslagen bij de volgende organisatie hun ontoelaatbare praktijken ongestoord kunnen voortzetten.

Ook Rotterdams Waarschuwingsregister
Een voorstel van Leefbaar Rotterdam om het Waarschuwingsregister ook van kracht te laten zijn in Rotterdam, werd in oktober door de gemeenteraad aangenomen.

Klik hier voor meer informatie over het symposium en aanmelding

Aankomende agendapunten

Laatste nieuws