Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 29 augustus 2014

Wilson zet oudste partijlid (98) in het zonnetje


Volgende week wordt ze 99 lentes oud, maar dat weerhoudt mevrouw De Vries geen moment om nog lid te worden van Leefbaar Rotterdam. Daarmee is ze vanaf heden officieel het oudste partijlid. Fractievoorzitter Luuk Wilson ging langs om haar in het zonnetje te zetten en het lidmaatschapskaartje te overhandigen.

Wilson: “Toen we hoorden dat mevrouw De Vries lid wilde worden van Leefbaar Rotterdam hebben we geen moment getwijfeld om haar persoonlijk te bedanken. Op je 98ste jezelf aanmelden bij een politieke partij en ook nog actief willen meehelpen, is wel heel bijzonder. Ze is nu officieel het oudste partijlid.” Met bloemen en een boekenpakket onder zijn arm bracht Wilson haar daarom gisterenochtend een bezoekje.

Mevrouw De Vries (ze wordt liever tante Berta genoemd) woont in Lombardijen en is de laatste jaren steeds meer geďnteresseerd geraakt in de politiek. Via toenmalig deelraadslid Marjan Gonsalvez kwam ze in 2010 in contact met Leefbaar Rotterdam, de partij die haar steeds meer aan het hart ging. Sindsdien is ze regelmatig bij acties van Leefbaar Rotterdam in touw geweest, of het nu om een flyeractie ging of gewoon een gesprekje met bewoners.

Ook bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen hielp ze de partij, ondanks een zware operatie. Twee dagen na haar ziekenhuisopname stond ze in winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde alweer strijdlustig campagne te voeren. Huishoudelijke hulp heeft ze niet, ze doet het allemaal nog zelf; stofzuigen, ramen zemen en zelfs een toilet betegelen. Nee, mevrouw De Vries is onvermoeibaar.

Druk vertelt ze over vroeger, over de tijd dat haar vader nog een fietsenwinkel runde aan de Westzeedijk. Uit een laadje toont ze trots enkele zwart-wit foto’s en krantenknipsels uit die periode. Het is een overzicht van reparaties en spullen met oude guldenprijzen. Haar zoon Klaas (80) luistert vanaf de bank mee. Hij heeft zich ook aangemeld als lid van Leefbaar Rotterdam.

De oorlog heeft ze bewust meegemaakt en is er goed ingehakt. Geloven doet ze daarom niet, al is de plaatselijke dominee van harte welkom om een vorkje mee te prikken of een bordspel mee te spelen. Eens in de zoveel tijd schuiven ook enkele Leefbaren aan. Norbert Swaneveld en Marjan Gonsalvez, actief in de gebiedscommissie IJsselmonde, bezoeken haar regelmatig. Gezelligheid en gasten over de vloer, daar houdt mevrouw De Vries van.

Bij het weggaan overhandigt Wilson haar het lidmaatschapskaartje en bedankt hij haar nogmaals voor haar tomeloze inzet. Licht geëmotioneerd schudt ze hem de hand. “Laat het me weten wanneer ik iets voor de partij kan doen. Ik wil mij nog zo graag voor deze stad inzetten.”Laatste nieuws