Home > Weblogs
Donderdag, 21 mei 2015

Ouderen: gooi uw paspoort weg en word illegaal


Na bed, bad en brood heeft dit armzalige kabinet nu besloten dat er ook begeleiding komt voor illegalen. En ik vrees dat er nog lang geen eind is gekomen aan deze alliteratie. Sta er maar niet vreemd van te kijken als bed, bad, brood, begeleiding, bier, bitterballen, bloemen en bonbons voor illegalen binnenkort volstrekt normaal worden gevonden. Dit terwijl de letter “b” vanuit de overheid voor ouderen vooral staat voor die van bezuinigen.

Want waar de dagbesteding voor ouderen door fikse bezuinigingen op de tocht staat, zijn er voor illegalen alleen maar meer activiteiten, dagbesteding en begeleiding.

Waar ouderen in dit land uit verpleeghuizen worden gejaagd onder het mom van “langer thuis”, daar schieten de bed, bad en brood voorzieningen als paddenstoelen uit de grond onder het mom van “langer van huis”.

Waar het eigen risico en de premie voor de ziektekostenverzekering voor ouderen de pan uit rijzen, daar wordt voor illegalen iedere pleister vergoed zonder ook maar een cent (verzekeringspremie) te betalen.

Waar ouderen veelal de eindjes aan elkaar moeten knopen om iedere maand de huur te betalen, krijgen illegalen leefgeld en een gratis kamer in de Pauluskerk.

Waar ouderen vooral zelfredzaam moeten zijn als het gaat om overheidsvoorzieningen, daar gaat voor illegalen behulpzaam de rode loper uit naar deze voorzieningen.

Waar kwetsbare ouderen, die ons land hebben opgebouwd, dolblij zijn met een dagje weg met de Zonnebloem. Daar krijgen illegalen een eindeloze all inclusive vakantie op kosten van de Nederlandse Staat.

Dus hulpbehoevende ouderen: gooi uw paspoort weg en laat u uit de gemeentelijke basisadministratie schrijven. Meld u zich vervolgens aan als illegaal en u krijgt weer het respect dat u verdient!

Weblog van Michel van Elck

Michel is raadslid voor Leefbaar Rotterdam.

Eerder verschenen in dit weblog

15 december 2014
Een goed voornemen
14 november 2014
Waardeloos en regieloos!
15 september 2014
Een bittere pil
21 augustus 2014
Theo, de God van Zuid
19 juni 2014
Afschuwelijk
9 juni 2014
Gezond verstand
7 maart 2014
Tromgeroffel

Laatste nieuws