Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 01 juli 2015

Aso-woningen komen op industrieterrein bij vliegveld


Het aso-dorp dat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) wil inzetten in zijn strijd tegen woonoverlast, komt op een industrieterrein naast Rotterdam The Hague Airport. Dat maakte hij vanmiddag bekend. Leefbaar Rotterdam vindt dat er met de locatie - op ruime afstand van bewoners - goed rekening is gehouden met de omgeving.

Aso-woningen tegen notoire overlastgevers
De aso-woningen (Skaeve Huse) zijn bedoeld voor notoire overlastgevers en een idee van wethouder Eerdmans. Wie zich misdraagt en zijn buren structureel terroriseert, mag tijdelijk afkoelen in een aso-dorp tot diegene weer normaal kan meedraaien in de maatschappij. Vandaag maakte hij bekend dat de aso-woningen (11 sobere container-woningen) naast de luchthaven worden geplaatst.

Zo min mogelijk overlast voor omgeving
Eerdmans: “We hebben naast de luchthaven een plek gevonden waar notoire overlastgevers in containerwoningen kunnen wonen. Het belangrijkste uitgangspunt bij de locatiekeuze was dat er zo min mogelijk overlast is voor de omgeving. Deze locatie ligt naast een bedrijventerrein op 800 meter afstand van de eerste huizen.”

Woningen op ruime afstand van bewoners
Fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Anton Molenaar vindt het goed dat de woningen op ruime afstand komen van bewoners. “Niemand wil vanuit zijn keukenraam uitzicht op zo’n aso-container, maar met een afstand van bijna een kilometer is daar gelukkig geen sprake van.”

Begeleidingscommissie
Ook is Molenaar blij dat er een begeleidingscommissie komt waar ook omwonenden voor worden uitgenodigd. “Ook al zijn de aso-woningen niet direct zichtbaar voor omwonenden, er zullen ongetwijfeld vragen zijn. Het is goed om te zien dat de wethouder van begin tot eind hierover wil communiceren met bewoners.”

Zie ook:
- Overwinning voor slachtoffers woonoverlast
- Stadsbestuur breekt lans voor slachtoffers woonoverlast

Dossier: Anton Molenaar

PROFIEL: Anton Molenaar

Dossier: Joost Eerdmans

PROFIEL: Joost Eerdmans

Dossier: Veiligheid

STANDPUNT: Veiligheid

Laatste nieuws