Home > Mensen

Ronald BuijtRonald Buijt is nauw betrokken bij alle onderwijs portefeuilles. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Ronald Buijt is sinds 2006 lid van de fractie van Leefbaar Rotterdam. Ronald (1968) is getrouwd en trotse vader van een dochter. Hij werkt als planner bij een transportbedrijf en is in het verleden (jeugd)voetbaltrainer geweest bij Excelsior ‘20 (Schiedam) en Alexandria ‘66 (Oosterflank).

Ronald heeft veel affiniteit met sport- en jeugdzaken. Op sportgebied vecht hij voor de vele clubs in deze stad die het moeilijk hebben. Hij pleit voor een forse lastenverlichting voor de clubs. Hij ziet veel mogelijkheden om sport te integreren op de basisscholen, mits er genoeg sportlocaties zijn. Op dit terrein is nog veel te winnen.

Ronald zet zich graag in voor de jeugd die niet voor problemen zorgt. Hij vindt het van de gekke dat er door dit stadsbestuur nauwelijks ge´nvesteerd wordt in deze groep. Bijna al het geld gaat momenteel naar de probleemgevallen, maar tot overmaat van ramp zorgt dit niet eens voor een daling van de problemen.

Verder is Ronald voorstander van strafcampussen voor notoire jeugdcriminelen. Dit is goed voor de andere jeugd, die niet meer be´nvloed of ge´ntimideerd worden, beter voor de leraren en de buurten en dus goed voor Rotterdam.

Contact
E: .

Volg Ronald op Twitter!

Dossier: Ronald Buijt

Andere raadsleden/wethouders

Laatste nieuws