Home > Mensen

Reinier de Jong


Portefeuilles: Haven en Milieu

Reinier is sinds 2010 raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Hij besloot zich kandidaat te stellen omdat hij vond dat er de laatste vier jaar te veel non-beleid is geweest. “Het werd tijd dat ik zelf eens mee ging denken over hoe Rotterdam een betere toekomst tegemoet kan gaan.” Voor Leefbaar Rotterdam houdt Reinier zich voornamelijk bezig met het Havenbedrijf, vervoer en het milieu: “Ik vind duurzaamheid ook belangrijk, maar dan moet het wel effectief én meetbaar zijn. De plannen van dit college, zoals groene daken, drijvende bollen en elektrische auto’s lijken echter zo uit een groene grabbelton te komen. Er gaan miljoenen euro’s naar toe, maar niemand weet of het effect heeft.”

Reinier is geboren (1963) en getogen in Rotterdam. Ook heeft hij er gestudeerd en nu woont hij aan de rand van de wijk Prinsenland in Prins Alexander. “Rotterdam is altijd in beweging en heeft veel potentie, maar dient wel in de goede richting geduwd te worden. De ligging dicht bij zee en groot water is heerlijk. Rotterdam heeft alles voor iedereen!”

Reinier is een Leefbaar Rotterdammer van het eerste uur: “Ik vind de manier waarop Leefbaar politiek bedrijft fantastisch. In een vlakke gradiënt zonder achterkamertjes. Recht door zee samen de zaken regelen. Ook de hoofdlijnen van het beleid spreken me zeer aan: een strengere, minder vrijblijvende en doordoor sociale en leefbaardere samenleving neerzetten, waar werken geen vrijwillig iets is, maar een verplichting. Daardoor creëer je ook direct een betere integratie en een hechtere samenleving.”

In het dagelijks leven is Reinier piloot bij de KLM. In zijn vrije tijd gaat hij het liefst kite-surfen of met zijn vriendin, drie kinderen en vrienden zeilen.

Contact
E: .

Volg Reinier op Twitter!

Dossier: Reinier de Jong

Andere raadsleden/wethouders

Laatste nieuws