Leefbaar Café: Vrijheid van spreken


Wat: Leefbaar Café (Vrijheid van spreken)
Wanneer: zondag 17 mei, van 15:30 uur tot 16:30 uur (aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar Rotterdam). Na afloop kunnen aanwezigen onder het genot van een borrel(hapje) met elkaar en met de debaters napraten.
Waar: Jazzpodium BIRD, Raampoortstraat 26-28, 3032 AH Rotterdam

Vrijheid van spreken
‘Loquendi Libertatem Custodiamus’, ofwel ‘laten wij waken over de vrijheid van het spreken’, was de lijfspreuk van Pim Fortuyn. Maar hoe ver moet dit gaan en wat betekent dit nu in de praktijk? Moet je alles kunnen zeggen, ook als dat mensen kwetst? Denk aan de uitspraak van Wilders over ‘minder Marokkanen’ of een imam die vindt dat homo’s van een gebouw gegooid moeten worden. Waar trekken we de lijn? Wat vinden we verdedigbaar en wat niet meer? En waarom? Dit en meer komt aan bod tijdens het eerste Leefbaar Café op zondag 17 mei met als thema: vrijheid van spreken. Met gastdebaters Ebru Umar en Francisco van Jole. Debatleiding: oud-raadslid Robert Simons.

Over het Leefbaar Café
Van de verplichte tegenprestatie voor mensen in de bijstand tot de bed-bad-en-broodregeling voor illegalen, elk Leefbaar Café kent een ander thema dat de gemoederen bezighoudt. In het Leefbaar Café debatteren we op z’n Rotterdams: open, eerlijk en direct. Gasten durven te zeggen wat zij denken, ook als dat niet altijd iedereen bevalt. Kortom: géén politiek correct debat. Naast debat wil het Leefbaar Café ook een podium bieden aan jong talent. Daarom worden jonge columnisten en jonge politieke honden uitgedaagd om hun licht te laten schijnen over het debatonderwerp.

Aankomende agendapunten

Laatste nieuws