Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 02 december 2015

Debat: Vluchten op de lange termijn


Wat: debat: Vluchten op de lange termijn
Wanneer: Woensdag 2 december om 17.15 uur
Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Er gaat geen dag voorbij waarop er niet wordt nagedacht over een oplossing voor het grootste probleem van Europa op dit moment: de vluchtelingencrisis. In de Huis van Europa-lezing stelde Frans Timmermans dat Europa te maken heeft met een ‘perfect storm’, een verwoestende storm. Een crisis, zo snel na de eurocrisis, die volgens sommigen leidt tot een maatschappelijke breuklijn die met de dag lijkt te groeien.

Als we deze crisis doorstaan, hoe gaan we dan verder? Wat zijn de oplossingen voor de vluchtelingenproblematiek op de lange termijn? Hoe wil Nederland de integratie van vluchtelingen bevorderen? Welke rol moeten lokale overheden, zoals gemeenten, spelen? Moeten oplossingen niet ook buiten Europa, bij de oorzaak, worden gezocht?

Op woensdag 2 december gaan Lex Heerma van Voss i (bijzonder hoogleraar sociale geschiedenis), Attje Kuiken (Tweede Kamerlid PvdA), Gert-Jan Segers (Tweede Kamerlid CU) en Ronald Buijt (raadslid Leefbaar Rotterdam) hierover met elkaar en het publiek in debat onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel.

Laatste nieuws