Zaterdag, 09 juni 2012

Raadsdebat loonsverhoging ambtenaren met 2%

Leefbaar Rotterdam raadslid Robert Simons pleit tegen verhoging van de ambtenaren salarissen. Die verhoging kan namelijk alleen maar betaald worden door extra bezuinigingen of extra belastingen.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Pantera op 17:01 - Zaterdag, 30 juni 2012

ach er zijn genoeg hardwerkende ambtenaren die het verdienen, helaas krijgen ook de stadshuiskliek met hun domme plannen, eigengereide optreden en dergelijke deze

@robert de banken, vooral in het zuiden zijn een stuk minder commercieel dan je denkt, bankia, de bank in spanje waarmee het grootste probleem is, is in feite een bad bank, samengesteld uit regionale spaarbanken die feitelijk het graaipotje van de regionale overheden waren. De besturen waren (hoe kan het anders) leden van de partij die de regio domineerde.

De spaanse versie van kriens belde als ze een tekort had even en hopla, bevriende (lees partijgenoten en donateurs) kregen tegen absurde voorwaarden leningen voor vastgoedprojecten (die nu onverkoopbaar zijn waar heb ik dat ook gezien?)

bankia heeft bv ook 200 miljoen aan real madrid geleend, met wel spelers als onderpand overigens


Door sojowo op 12:41 - Vrijdag, 29 juni 2012

Klinkt leuk in deze tijd die 2% loonsverhoging voor de Rotterdamse ambtenaren. Het is de ambtenaren van Rotterdam van harte gegund. Voor hen is het echter wel een sigaar uit eigen doos. Deze 2% loonsverhoging betekent dat, bij gelijkblijvende middelen, bovenop de aangekondigde inkrimping een extra 2% inkrimping op ambtelijk apparaat noodzakelijk wordt.

Na het niet verlengen van de tijdelijke contracten begint het echte werk. Ik heb niet de indruk dat deze verdere inkrimping soepeltjes en voortvarend verloopt. Gelukkig weet het college (ook) dit debakel vlotjes door te schuiven naar 2013.

De ellende wordt ongetwijfeld zichtbaar bij de behandeling van de jaarrekening 2013. Gelukkig voor dit college gebeurt dit pas in mei/juni 2014. Inderdaad een paar maanden na de verkiezingen………….


Door Victor Reijkersz op 9:37 - Dinsdag, 19 juni 2012

Hoi George,

Ik zie je reactie wat laat.

Waarom geen CAO afspreken waarin flexibilisering staat en geen loonsverhoging?

Ik verwacht van de VVD gewoon een wat meer tatcheriaanse opstelling richting bonden. Zeker in een tijd waarin ambtenaren moeilijk kunnen switchen naar een baan in de private sector.

Je verhaal over ECB en banken kan ik helaas geen kort antwoord op geven, maar je maakt geen eerlijke afweging van baten en lasten, daadwerkelijke koopkracht effecten en risico verschillen op korte en lange termijn van alle mogelijke scenarios daar en gaat eigenlijk net zo kort door de bocht als je Simons verwijt… zei het in jou geval aan de politiek correcte kant van de middellijn.

Groetjes,
Vic


Door George van Gent (VVD) op 12:27 - Dinsdag, 12 juni 2012

Volgens zegt Maarten van de Donk zelfs in dit gesneden verslag dat de VVD voor is, omdat het de flexibiliteit verhoogt. Is wel van belang als het aantal ambtenaren drastisch zal worden verminderd. Daar is Leefbaar dus niet voor of Leefbaar wil dan flink wachtgeld betalen.

Brussel geeft volgens mij niet de steun, maar de ECB. Bepleit Robert Simons dat die Spaanse banken failliet gaan en de rekeninghouders bij de ING, die dan mogelijk omvalt, boven het garantiebedrag ook maar alles kwijt moeten zijn? Gewoon pech gehad?


Door Robert Simons op 22:32 - Zondag, 10 juni 2012

Brussel heeft ook namens alle Rotterdammers 100 miljard belastinggeld aan Spanje gegeven om daar banken te redden. Ik dacht altijd dat banken commerciële bedrijven waren, die als ze teveel risico nemen failliet gaan, maar dat geldt blijkbaar alleen voor gewone bedrijven en burgers. In Nederland is in ieder geval de ING blij want die heeft zoveel in de zeepbel van Spanje geïnvesteerd en daar jaren goed aan verdient, maar nu het slecht dreigt af te lopen mag de belastingbetaler het genomen risico afbetalen. Tja, zo kan ik het ook.

Het gevolg van bovengenoemde wangedrag is dat alle Nederlanders mogen bezuinigingen om de kas in Brussel te spekken tot het moment dat we er achter komen dat het te laat is en de Euro het zoveelste ideologische project is wat als een zeepbel uit elkaar spat. En dan zullen we met z’n allen nog terug verlangen naar de tijden van de nullijn.

Andere Leefbaar TV

26 februari 2014
Daarom Leefbaar Rotterdam

Laatste nieuws