Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 26 juli 2012

Leefbaar stelt vragen naar aanleiding van rellen in het centrum


Afgelopen nacht heeft de politie in moeten grijpen bij rellen in het centrum van de stad. Er waren meerdere vechtpartijen en de relschoppers lieten een spoor van vernielingen achter, met name op het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan. Winkels werden geplunderd, of vernield en dat laatste geldt ook voor talloze autoruiten. Leefbaar raadslid Robert Simons heeft het Rotterdamse stadsbestuur vanochtend direct om opheldering gevraagd.

De ellende begon tijdens een feest in de Baja Beach Club op het Stadhuisplein. Omdat het daar al onrustig was en meerdere vechtpartijen zich voordeden, gaf de politie het dringende advies het feest te beŽindigen. Hierdoor kwamen zoín 600 man op het Stadhuisplein te staan, waarna de rellen zich snel uitbreidden. Uiteindelijk zijn tot nu toe 6 relschoppers opgepakt.

Simons wil onder andere van het stadsbestuur weten of er aanwijzingen waren dat dit feest uit de hand zou lopen, wanneer er op welke wijze door de politie is ingegrepen en of het de verwachting is dat op korte termijn nog meer aanhoudingen worden verricht. Ook vraagt Simons zich af of het college wel voorbereid is op rellen zoals die vorig jaar het openbare leven in Londen deels plat legden.


Klik hier voor de schriftelijke vragen van Robert SimonsÖ

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Johan Klaassen op 22:47 - Donderdag, 26 juli 2012

Men had kunnen weten dat als je 600 agressievelingen op straat zet er moeilijkheden zouden komen. Als je bovendien ook nog met waarschijnlijk Finnen, Denen, Zweden en Noren te maken hebt (zoals Cohen ze noemde om niet te stigmatiseren) dan kan je er echt vergif op in nemen dat de boel uit de hand loopt.


Door Mr. Miyagi op 18:09 - Donderdag, 26 juli 2012

Ik ben voor 1 waarschuwing en bij geen gehoor de hondenbrigade loslaten.

Een peleton dobbermans of herdershonden doet wonderen…


Door Pantera op 14:49 - Donderdag, 26 juli 2012

ik ben maar een simpel persoon, geen opleiding op dat gebied maar als ik tegen een uitbater zeg dat hij 600 dronken en opgewonden types uit zijn zaak moet gooien neem ik eerst een uur de tijd om voldoende ME op te roepen

al ben ik nog steeds van mening dat de politie in dit soort gevallen veel harder moet optreden, rubber kogels e.d. Het is veel makkelijker ze daarna te arresteren

6 arrestaties is vele te weing

Laatste nieuws