Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 24 juli 2012

Centrum Rotterdam is een grote openbare wc


Bron: Metro, 23 juli 2012 - door Jelle van de Kamp
Vies. De aanpak van wildplassers is volgens veel inwoners van de Rotterdamse binnenstad niet hard genoeg. Rotterdam moet meer werk maken van het aanpakken van wildplassers. Dat stelt oppositiepartij Leefbaar Rotterdam. De inzet van politie en stadstoezicht moet zich hier mee op toespitsen en er dienen meer urinoirs in het centrum komen.

“Ruik dan, dit is echt heel erg smerig, en elk weekend is het gewoon hetzelfde liedje”, zo zegt een Rotterdammer die in een kantoorgebouw aan de Westblaak werkt. “Zowel vrijdag als zaterdag, de uitgaansavonden, laten veel mensen het gewoon lopen. Ik erger me er al heel lang kapot aan. Het centrum is gewoon één groot openbaar toilet.”

Volgens Leefbaar Rotterdam-raadslid Hennie van Schaik is wildplassen bij veel bewoners in het centrum een enorme ergernis. “Kleine steegjes en hofjes zijn populair, er zijn een paar vaste ‘zeikplekken’. Ik heb van meerdere bewoners al gehoord dat zij de politie hebben uitgenodigd om er een keer een nachtje te posten om zo mensen op heterdaad aan te kunnen houden, maar blijkbaar is het niet belangrijk te genoeg.”

Een bewoonster van de Jan Evertsenplaats, een parkje nabij de Lijnbaan, laat weten dat zij de wildplassers eveneens ‘spuugzat’ is. “Ik weet dat ik in het centrum woon, en dat lawaai en zo daar bij hoort, daar zul je mij dan ook niet over horen klagen. Maar gewoon je eigen deur uitlopen en daar urine of zelfs poep aantreffen, dat kan is toch niet normaal?”

De gemeente Rotterdam is in april een nieuw project gestart waarbij mensen die meerdere keren betrapt worden op wildplassen, of het verkeerd aanbieden van huisvuil, de keuze krijgen tussen een boete van 500 euro of schoonmaken bij de Roteb. Woordvoerder van Stadstoezicht Fred Marree laat desgevraagd weten dat er voor wildplassen tot nu toe één persoon twee keer op heterdaad is aangehouden. “Hij heeft een brief gehad, mocht hij nogmaal worden gepakt, dan krijgt hij de keuze: de grote boete of schoonmaken.”

Van Schaik: “Slechts één persoon? Dat lijkt mij wat weinig. Als je eens een nachtje op een vaste plek post heb je het tienvoudige op een avond. Maar ik vind ook dat de gemeente eens moet doorpakken met het plaatsen van meer uriniuirs in Rotterdam. Want wildplassen is terecht verboden, maar je moet dan natuurlijk wel ergens naar toe kunnen als je hoge nood hebt.”

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Johan Klaassen op 18:56 - Woensdag, 01 augustus 2012

idd Henk de Essenburgsingel heet niet voor niets singel


Door Pietrdam op 18:08 - Maandag, 30 juli 2012

Ja ooit waren er openbare toiletten maar deze moesten van de gemeente verdwijnen met als gevolg WILDPLASSEN!
je moet maar nodig he en dan nergen heen kunnen, oh ja de kroeg in? maar dan wel eerst een consumptie bestellen waarbij mij de vraag reist mag dit zomaar ? een kroeg is toch een openbare gelegenheid?.
Maar goed zet de openbare toiletten weer terug dan zal het wildplassen afnemen.


Door Dick op 20:37 - Woensdag, 25 juli 2012

Bij metrostation Capelsebrug is het niet anders. Een druk station geen openbaar toilet, dus bloembakken, bosjes, muren e.d. worden daarvoor gebruikt.

Wanneer komen er nu eindelijk eens openbare toiletten bij metrostations.

Dit is gewoon belachelijk aan het worden.


Door Johan Klaassen op 22:10 - Dinsdag, 24 juli 2012

Het ontbreekt de gemeente aan DAADKRACHT. Ik kan het echt niet anders zien.


Door Henk Rotterdam op 17:06 - Dinsdag, 24 juli 2012

Ik ben blij dat het probleem alleen in het centrum is.
Ik dacht al dat al die gasten die hier stopte en hun snikkel uit de broek haalde stonden te zeiken in de Essenburgsingel.
Die waren gewoon het water aan het bijvullen !


Door Mr. Miyagi op 9:45 - Dinsdag, 24 juli 2012

Gewoon Singapore- model invoeren:

- bezit van kaugom 5.000 Eur boete.
- Groene roggel/ peukie/ afval/ pissen op straat 5.000 eu boete.

Niet kunnen of willen betalen: de hoogte van het aantal in eur wordt dan vervangen door hetzelfde aantal, maar dan in zweepslagen.

Veelplegers (meer dan 2x veroordeeld voor hetzelfde/ vergelijkbare delict), hebben automatisch recht op de verdubbelaar.

Dus bij de derde overtreding is een overtreding waar normaliter een boete van 5000 eur op staat, dus 10.000 eur.

Het bedrag dient binnen 1 kalenderjaar te zijn voldaan. Wie in gebreke blijft, krijgt het resterende schuldbedrag dus in natura uitgekeerd..

- Bij meer dan 1 gram drugs(hard en soft!) in bezit moet men de doodstraf voor invoeren dmv snelrecht.(geen hoger beroep meer mogelijk)

Ik ben het wel eens dat de overheid afvalbakken en openbare toiletten moet aanbieden om een alternatief te bieden.

Laatste nieuws