Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 06 juli 2012

Gemeenteraad niet akkoord met verlaging kapvergunning


De gemeenteraad heeft gisteren niet ingestemd met het verlagen van de tarieven voor omgevingsvergunningen, waaronder kap- en bouwvergunningen vallen. Vanaf 1 januari werden de tarieven voor deze vergunningen fors verhoogd. Hierdoor betalen Rotterdammers bijvoorbeeld voor het aanvragen van een vergunning voor het kappen van een boom nu 738 euro, terwijl dit voorheen gratis was.

Leefbaar Rotterdam diende een voorstel in om de tarieven voor omgevingsvergunningen terug te brengen tot het oude niveau, met vermeerdering van de inflatie. Helaas stemde geen enkele partij voor het voorstel. Ook een voorstel om de verhoging van 37,5 procent van de markttarieven terug te draaien, kreeg geen meerderheid in de gemeenteraad. Alleen de SP stemde voor het voorstel van Leefbaar Rotterdam. Dit, ondanks het feit dat er veel zorgen bestaan om de leegstand en het voortbestaan van de Rotterdamse markten.

In november vorig jaar, toen de tarieven voor 2012 werden vastgesteld door de gemeenteraad, diende Leefbaar Rotterdam ook al voorstellen in om deze tarieven niet zo enorm te laten stijgen. “Partijen die vinden dat de tarieven te hoog zijn, zijn er zelf verantwoordelijk voor. Je kunt niet eerst een hoog tarief vaststellen en vervolgens klagen dat het allemaal zo duur is geworden. Nu zij onze voorstellen voor verlaging van deze tarieven voor de tweede keer niet hebben gesteund, bevestigen zij dat ze het eens zijn met de hoge tarieven”, aldus Leefbaar Rotterdam-raadslid Maarten Struijvenberg.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door G. op 16:48 - Woensdag, 18 juli 2012

O ja, en zelfs onder president Hollande zijn en blijven de sociala premies veel lager dan in ons land!


Door G. op 16:46 - Woensdag, 18 juli 2012

Nederland i.h.a. en Rotterdam i.h.b. zouden een voorbeeld moeten nemen aan Frankrijk. Daar zijn veel overheidsdiensten namelijk gratis. Dit geldt voor identiteitsbewijzen, uittreksels uit het bevolkings- en/of geboortenregister en zelfs voor huwelijksceremonieen. De achterliggende gedachte is: “Beste burger, u betaalt al belasting”.


Door sojowo op 12:44 - Woensdag, 11 juli 2012

En wat is nu de sanctie op het illegaal (dus zonder kapvergunning/omgevingsvergunning) kappen van een boom?


Door Advocaat op 8:21 - Maandag, 09 juli 2012

Burgerlijke ongehoorzaaheid gaat groot worden de komende jaren, en terecht! Achterlijke beleidsbepalers daar aan de Coolsingel, voor dat geld mogen ze hem zelf komen kappen…


Door frans groenspaan op 20:17 - Vrijdag, 06 juli 2012

Graaimentaliteit?

Laatste nieuws