Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 25 juli 2012

‘Deelgemeenten zijn de Nederlandse Antillen’


Leefbaar raadslid Dries Mosch heeft het college van B&W vragen gesteld over het betaalgedrag van de Rotterdamse deelgemeenten. Deze hebben een flink bedrag aan onbetaalde rekeningen open staan. Zo had begin juli alleen de dienst Sport en Recreatie al een kleine 15 miljoen euro aan aanmaningen bij de diverse deelgemeenten open staan.

Mosch vraagt zich af hoe het mogelijk is dat de deelgemeenten zo slecht betalen en hier toch mee weg komen. De deelgemeente Delfshaven heeft bijvoorbeeld nog een onbetwiste rekening van 18.000 euro liggen. De vervaldatum van die factuur was 9 juli 2004. “De deelgemeente zijn eigenlijk de Nederlandse Antillen,” aldus Mosch.

“Het college heeft nog andere middelen ter beschikking als deelgemeenten weigeren te betalen, maar als diezelfde deelgemeenten ook dergelijk gedrag richting particulieren vertonen is het een ander verhaal,”  aldus Mosch. Hij ziet dan ook graag dat het stadsbestuur onderzoekt hoe de verschillende deelgemeenten omgaan met hun particuliere debiteuren, omdat dergelijk betaalgedrag het vertrouwen in de gemeente als geheel kan schaden.

De grootste wanbetalers zijn de deelgemeenten Charlois, Delfshaven en Feijenoord die respectievelijk nog zo’n 2,9, 2,5 en 1,7 miljoen aan aanmaningen van Sport en Recreatie hebben liggen. Desondanks worden er geen wettelijke rente of andere boeteclausules in rekening gebracht, wat Mosch bevreemt. “Als Rotterdamse burgers een betalingsachterstand bij de gemeente hebben, moeten zij toch ook extra betalen?”

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Pantera op 12:39 - Maandag, 30 juli 2012

hmm vraagje zie in het ad dat het zomercarnaval een succes wat (geen doden) ben nog steeds verbaast over de bezoekers aantallen (doe een rekensom het is fysiek onmogelijk tenzij je iedereen 5 6 x meetelt)

nu lees ik dat het zomercarnaval samengaat met dunya in een nieuw 5 daags festival, bij mijn weten is dunya subsidie en het zc niet. Is er garantie dat er geen geld overgepompt wordt? zeker gezien het feit dat het zc zijn hoofdsponsor kwijt is.

Ook ben ik benieuwd, de voetbalclubs moeten (terecht) gaan betalen voor beveiliging, moeten de festivals dat ook?


Door Richard1 op 12:29 - Vrijdag, 27 juli 2012

Als ik een keer de gemeentelijke belasting te laat betaal hebben ze bij de gemeente geen enkel probleem om een incassobureau in te schakelen. Waarom wordt dat niet gedaan als een deelgemeente in gebreke blijft? Dat zijn natuurlijk partijvriendjes en dan wordt het snel onder de tafel gestopt.


Door Pantera op 9:17 - Vrijdag, 27 juli 2012

wat is de overeenkomst tussen de 2 ahhhh

allemaal pvda bestuurders.


Door Dries op 20:52 - Woensdag, 25 juli 2012

Henk we gaan wachten op de antwoorden betreffende betaling andere gemeentelijke diensten? Of deugen die ook niet. Ik heb geen bezwaarschriften voorbij zien komen. Dus werk naar tevredenheid uitgevoerd, denk ik ?


Door Henk Rotterdam op 19:48 - Woensdag, 25 juli 2012

Valt best mee, pas wat voorgeschoten en ik had het al na 2,5 maand weer terug.
Wel eeens teveel geld aan de belasting betaald?
Ga dat maar eens aan ze uitleggen.
En ja,gelet op de prestaties van S&R;zou ik me als budgethouder ook wel drie keer bedenken voor ik ze betaalde.


Door Mr. Miyagi op 10:44 - Woensdag, 25 juli 2012

En wat nou als ieder individu nu een loopt te rekken en te strekken, met het betalen van gemeentebelastingen.

Gaat Rotterdam dan eindelijk eens failliet?
Dan hoop ik dat er een knechtje van Wilders als curator wordt aangesteld.

Flink saneren op die linkse hobby’s en schop alle illegalen het land uit.


Door Johan Klaassen op 10:01 - Woensdag, 25 juli 2012

Er kan na het lezen van dit stukje maar EEN conclusie mogelijk zijn. Er word met twee maten gemeten. De Deelgemeenten zijn ‘heilig’  en die ‘eer’ valt niet de Rotterdamse burger te beurt.

Dossier: Deelgemeenten / Gebiedscommissies

21 oktober 2014 Hondenpoep op tafel

Laatste nieuws