Home > Weblogs
Dinsdag, 26 juli 2011

De kogel kwam van rechts!


Een paar dagen na de massamoord op onschuldige mensen door een gestoorde Noor is de kogel door de kerk: de kogel kwam van rechts! Dat is de teneur van de commentaren in de media over de Noorse tragedie. In Nederland wordt in de media Wilders ter verantwoording geroepen en in Europa (o.a. door de eurocommissaris Malmström) andere partijen die kritisch staan tegenover de massa immigratie en of de toenemende invloed van de Islam in Europa. De vraag is of dit terecht is?

Deze Anders Breivik is te plaatsen in het rijtje van Volkert van de Graaf, Mohamed Bouyeri, Karst Tates, Tristan van der Vlis en de vele andere gestoorden die in ons land en andere Europese landen (o.a. School Shootings in Finland en Duitsland) de afgelopen jaren hun geweren en pistolen leeg schoten op onschuldige mensen. Een overeenkomst tussen deze moordenaars is dat het vrijwel altijd eenlingen waren, die maatschappelijk gezien buiten de boot vielen. In de motieven van deze moordenaars zijn twee groepen te onderscheiden: de grootste groep had geen duidelijk motief (zoals bij de meeste School Shootings) en een kleiner deel van de groep had een duidelijk politiek motief, zoals in Nederland bij Volkert van de Graaf en Mohamed Bouyeri het geval was.

Het fenomeen van deze moordpartijen door gestoorde eenlingen is in Europa opgekomen eind jaren negentig en overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zegt iets over onze maatschappij, die blijkbaar een voedingsbodem geeft voor dit soort geweld. Waarbij de individualisering en de teloorgang van de sociale samenhang in onze maatschappij waarschijnlijk een belangrijke randvoorwaarde is geweest voor het ontstaan van dit fenomeen.

Vanavond waren in de NRC een aantal ingezonden stukken te lezen, waarbij de titels veel zeggend waren: ‘Is dit vechten voor onze cultuur’ van Bas Heijne, ‘Wie haat zaait’ van Elsbeth Etty en ‘Links misbruikt Oslo voor hetze tegen Wilders’ van mijn collega raadslid Ronald Buyt. In de ingezonden stukken van Heijne en Etty worden de messen geslepen en oude rekeningen vereffend. Gelukkig biedt het stuk van Buyt tegenwicht, zodat de balans niet doorslaat naar het enkel bashen van rechts.

Of we het in het debat over de Noorse massamoord nog gaan hebben over de echte voedingsbodem van dit soort geweld, zoals: de doorgeschoten individualisering en de teloorgang van de sociale samenhang in onze maatschappij o.a. door de massa immigratie, daar is de tijd waarschijnlijk nog niet rijp voor!

Want de kogel kwam van rechts!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Pantera op 8:22 - Vrijdag, 29 juli 2011

weet niet of ik een rechts-extremistische virusscanner hebt maar de mijne waarschuwt voor een malware aanval als ik hun website bezoek (avast)

ach carla, ze preken voor eigen kerk al ben ik benieuwd hoe ze met de draai van cohen

“et de koerswijziging wil de grootste oppositiepartij het de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV moeilijk gaan maken. “We hebben het de afgelopen weken in alle gesprekken en onderzoeken weer haarfijn te horen gekregen; dit kabinet is goed bezig”, schrijft hij. “Ze zijn daadkrachtig en helder, zetten goede stappen op de veiligheidsagenda en de bezuinigingen mogen dan niet fijn zijn, nodig zijn ze wel.”

1e reactie zal wel zijn dat de telegraaf liegt, als blijkt dat het toch waar is dan zal men roemer wel laten verkondigen dat het stout is.

Dat de draai een perfect voorbeeld is van ahum populisme (want gebaseerd op dingen die men hoort) tja

ben wel benieuwd met wie ze dan gepraat hebben de meeste pvda bestuurders hebben een allergie en rijden in hun auto met chauffeur rond. Eigenlijk alleen van heemst zie ik wel eens (op het stadhuisplein waarna alle melkkannetjes opnieuw gevuld moeten worden omdat de melk ineens zuur is)


Door Johan Klaassen op 21:30 - Donderdag, 28 juli 2011

Daar zeg je zomaar wat. Weldenkende mensen trappen daar inderdaad niet in…..


Door carla op 21:16 - Donderdag, 28 juli 2011

Bij de site van Joop gaan ze helemaal los, het lijkt wel of ze blij zijn met deze vreselijke moorden, ze denken echt dat rechts nederland dit heeft veroorzaakt . ik snap echt niet wat ze daarmee willen, zal wel frustratie zijn.

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/wat_wilders_en_breivik_wel_gemeen_hebben_moslimhaat_en_paranoia/

En zo gaat het al een tijdje door bij de Joop, ze kunnen er geen genoeg van krijgen om Wilders te pakken, maar gelukkig trappen weldenkende mensen niet in die val.

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/308797/Kritiek-op-PVV-Graag-maar-niet-vanwege-Breivik.htm


Door Johan Klaassen op 20:48 - Donderdag, 28 juli 2011

Je slaat de spijker op zijn kop Pantera!!!


Door Pantera op 20:37 - Donderdag, 28 juli 2011

“Hij wist verdomd goed wat hij deed!!!!
Hij plande de aanslag in Oslo wetende dat dan alle diensten daar heen zouden gaan en hij de handen vrij had voor zijn afgrijselijke moordpartij op de jongeren.
En dan zeggen hij is geestesziek ? ” het is een kwestie van definitie

jij stelt dat iemand die geestesziek is niet kan functioneren, dat is zeker niet waar, geesteszieken komen in vele vormen en maten, sommige zijn zelfs geniaal, seriemoordenaars hebben vaak een hoog iq gekoppeld aan een vorm van geestesziekte. Dit betekend overigens niet dat ze niet begrijpen wat ze doen.

“En nog erger is dat zowel links als rechts er in dit land politieke voordelen uit proberen te halen,de strontgooierij is weer begonnen,de verdachtmakingen zijn weer gestart. ” dat is waar, de ranzige stukjes en oproepen dat wilders zijn mond moet houden, eerst via de rechtbank proberen en nu zo bah


Laten we er voor zorgen dat dit NOOIT in ons land kan plaats vinden!!!!”
dit heeft in ons land al plaatsgevonden of ben je pas een stuk stront als je meerdere doden op je geweten hebt?

het is wel grappig hoe ook men roept"zie je wel racisten want ze dachten het zijn moslims” het enige verschil tussen links en rechts is dat rechts dacht “weer een aanslag door moslims” en links “oh laat het aub niet weer een aanslag van moslims zijn”


Door willem1940 op 18:58 - Donderdag, 28 juli 2011


Door Johan Klaassen op 18:22 - Donderdag, 28 juli 2011


Door willem1940 op 17:59 - Donderdag, 28 juli 2011


Door Henk Rotterdam op 17:02 - Donderdag, 28 juli 2011

Veldman ik ben blij dat je niet te veel reageert op mij want onzinnige gedram /gezwam van jou is de pest voor deze site en de partij.
Je inhoudslose gelul met alleen maar verwijzen naar links uit persoonlijke frustratie geeft allen maar aan hoe diep triest je bent.
Ook nu weer geef je aan dat links de schuld bij rechts legt.
Waar staat dat dan?
Geef nu eens aan dat links Nederland heeft gezegd tegen Wilders “daar ben jij de oorzaak van” ?
Of is het toeval dat gisteren avond de 2e man van de partij PVV bekend maakte dat het CDA gefraudeerd heeft met schenkingen voor de verkiezingen ?
niet openbaar maken van schenkingen is strafbaar onder bepaalde omstandigheden,maar de PVV heeft geen partijleden dus hoeft hij ook niets openbaar te maken.
Offe…. was het weer de aandacht af leiden van het grote geheel ?
Typisch dat hij dit nu bekend maakt, want het was al 4 maanden geleden bekend over het CDA en de hele zaak is gewoon gebakken lucht.
Maar ja dit doet even de aandacht afleiden en je bent weer in het nieuws


http://www.telegraaf.nl/binnenland/10269724/__PVV_stabiel_in_barometer__.html?p=11,1


Door willem1940 op 15:03 - Donderdag, 28 juli 2011

Het zal nooit helemaal te voorkomen zijn, Henk, want al dan niet (h)erkenbare gekken van deze categorie duiken op in alle lagen van de wereldbevolking, hoewel de voorraden zowel als de acceptatie en inpassing tot zelfs verering per groep en per doctrine kunnen verschillen. Ik waag zelfs te veronderstellen dat sommige “culturen” door zulken ooit zijn opgestart.

Nero, Karel de Grote, Napoleon, Landru, Jack The Ripper, Hitler, Stalin .... met opzet noem ik alleen europeanen omdat “medelanders” zich anders beledigd kunnen voelen .... fris gezelschap.


Door Johan Klaassen op 13:25 - Donderdag, 28 juli 2011

Ik reageer niet veel op je Henk dat weet je wel maar hoe kan je nu zeggen dat “zowel link als rechts er in dit land politieke voordelen uit proberen te halen”.

De enige die met deze moorden garen spint is LINKS want die kan nu weer de schuld op Wilders en co schuiven. Ze zijn goed in dat afschuiven zoals je weet

Rechts mag zich weer verantwoorden want ja zij hebben volgens de multikullers het klimaat geschapen waardoor deze afschuwelijke moorden konden plaats vinden.


Door Henk Rotterdam op 10:42 - Donderdag, 28 juli 2011

Ik zal even mijn commentaar toelichten.
IK heb gesteld dat we te snel klaar staan met de termen—Psychopaat gek- krankzinnig- ontoerekeningsvatbaar en ga zo maar door.
Ook in onze samenleving is men naar mijn mening te snel met deze oordelen
Als een of ander stuk tuig een winkel overvalt en daarbij de winkelier neerknalt vragen we gelijk een onderzoek bij het PBC aan om te zien of de we de dader dit wel volledig kunnen aanrekenen.
Zijn we nu helemaal besodemietert!!!!
Hij ging met het wapen,met patronen in de kamer de winkel binnen en dan zeggen we ” ja,hij heeft een moeilijke jeugd gehad en wist niet helemaal wat hij deed”
Dat wapen heeft hij vooraf gekocht of gejat maar hij deed dit niet in een opwelling,donder maar op.
Als jij iets niet wilt dan neem je geen wapen mee en als je dat toch doet ben je daar volledig verantwoordlijk voor!!
We moeten dacht ik 37 extra psychiaters aanneem bij de overheid om de wachtlijsten van het PVB weg te werken,omdat elke zielepoot van advocaat tegenwoordig bij de rechter om een onderzoek naar de geestegesteldheid van zijn cliënte vraag
Dat zelfde is van toepassing voor de schoft en stuk uitvaagsel van de maatschappij in Noorwegen.
Neem nu eens aan dat men de moordenaar van Pim en Theo ontoerekeningsvatbaar had verklaard en in een kliniek had gestopt met alle voordelen daar.
Hoe hadden jullie dan gereageerd?
Juist dan was de pleuris uitgebroken!!
Maar nu halen we ineens allerlei geestesziekte erbij om dit stuk schorem te beschermen.
Op deze wijze geef je hem een beschermstatus en beïnvloed je de rechtspraak
Hij wist verdomd goed wat hij deed!!!!
Hij plande de aanslag in Oslo wetende dat dan alle diensten daar heen zouden gaan en hij de handen vrij had voor zijn afgrijselijke moordpartij op de jongeren.
En dan zeggen hij is geestesziek ?
Kom op gebruik je hersens
En nog erger is dat zowel links als rechts er in dit land politieke voordelen uit proberen te halen,de strontgooierij is weer begonnen,de verdachtmakingen zijn weer gestart.
Zoals Robert zei er zijn geen woorden voor dit stuk stront.
Laten we er voor zorgen dat dit NOOIT in ons land kan plaats vinden!!!!


Door willem1940 op 2:43 - Donderdag, 28 juli 2011


Door willem1940 op 2:21 - Donderdag, 28 juli 2011


Door willem1940 op 22:51 - Woensdag, 27 juli 2011


Door Johan Klaassen op 22:19 - Woensdag, 27 juli 2011

@Henk

Dat ik hem in bescherming zou nemen zijn jou woorden. Iemand die deze moordenaar en terrorist in bescherming neemt is zelf niet normaal. Er is geen ENKEL excuus voor al deze moorden. Vergeet niet dat een van die moordenaar z’n grote voorbeelden Al Qaeda was…..

Debateren en zelfs protesteren tegen links kan ten alle tijden. Gelukkig kán dat op deze site.


Door Pantera op 21:11 - Woensdag, 27 juli 2011

als hij slim was geweest had hij de moorden niet gepleegd immers nu wordt je meteen afgebekt als je in noorwegen niet braaf de multicul aanhangt

wat betreft henk, tja het is wel grappig om te zien hoe men reageert

dezelfde mensen die woest werden toen de uitspraken van linkse politici werden gekoppeld aan de daden van volkert, dezelfde die haatzaaier riepen toen de islam genoemd werd bij mo b, ny londen of madrid, tja die mensen vinden dit ineens politiek geweld, een aanval op de sociaaldemocratie en de schuld van wilders natuurlijk

waar waren die toen fortuyn werd afgeschoten, van gogh werd afgeslacht en de allah akbar roepende zeldmoordterroristen hun daden tot uitvoer brachten.

De kogel kwam van rechts is de verkeerde kop, de schijnheilige vinger komt van links is beter

cohen met zijn toontje, waren het niet zijn partijgenoten die fortuyn een doelwit maakte door hem met hitler te vergelijken


Door Mr. Miyagi op 21:11 - Woensdag, 27 juli 2011

Om te voorkomen dat er talio wordt gepleegd door de nabestaanden, ben ik voor de invoering en daadwerkelijke uitvoering van de doodstraf.

Zonde van de tijd en het belastinggeld om in zulke maatschappij gevaarlijke figuren nog uberhaupt iets te investeren.


Door Robert Simons op 20:43 - Woensdag, 27 juli 2011

@ Henk Rotterdam

Je hebt gelijk dat er eigenlijk geen woorden zijn voor deze laffe Noorse massamoordenaar, ik denk dat iedereen het op dat punt met je eens is.


Door Henk Rotterdam op 16:57 - Woensdag, 27 juli 2011

Al gezien wat dit figuur de afgelopen jaren aan voorbereidngen heeft getroffen om deze walgelijke midaad te volbrengen?
Zelfs bedrijven opgericht om aan de middelen te komen !!!
Deze hoop stront is niet ziek,is niet gek,is gewoon een moordzuchtig socialisten hatend stuk uitschot van deze maatschappij.


Door carla op 16:30 - Woensdag, 27 juli 2011

Je kon erop wachten, links Nederland , met name Dhr F. van Jole kwam met de meest smerige insinuatie, namelijk dat deze gek geinspireerd was door Wilders, hoe laag ben je dan gezonken Fransico, hoe gefrusteerd ben je dan als je DIT drama aangrijp om je zogenaamde gelijk te halen.

Dit is heel gevaarlijk, ik denk niet dat deze figuur hierbij stilstaat, weer kan er een gek opstaan en zich aan Wilders vergrijpen, geinspireerd door figuren als F. van Jole.

Ik wordt er kotsmisselijk van dat links Nederland dit aangrijp oom de PVV te demoniseren, dit misdrijf gaar alle perken te buiten, deze Noor is volslagen GEK , ik hoop dat men zich daarvan bewust is.


Door willem1940 op 15:02 - Woensdag, 27 juli 2011

Nee, het zijn wel degelijk gekken die zo aan het moorden gaan.

Gekte valt niet te genezen, hooguit te beheersen.

Niks “bescherming” maar VERKLARING.

Bij een juiste aanpak (zoals het er in Noorwegen op uit lijkt te draaien) komt zoëen ook nooit meer vrij.

Het blijft (voor mij) echter wel moeilijk te begrijpen dat iemand ondanks vastgestelde gekte tevens toch toerekeningsvatbaar kan zijn.

Ik zie, behalve hun politieke/godsdienstige geaardheden, geen echt verschil tussen Breivik, Van der Graaf en Bouyeri.

http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=960306


Door Henk Rotterdam op 13:44 - Woensdag, 27 juli 2011

Robert.J. Veldman staat net als vele anderen direct klaar om de dader van deze lafhartige moordpartij op jonge socialisten in bescherming te nemen door hem een ziek brein toe te wijzen.
Voor alle duidelijkheid;
DEZE MAN IS NIET ZIEK,HIJ IS NIET KRANKZINNIG,MAAR WAS GEWOON EEN HATER VAN EN TEGEN HET SOCIALISME !!!!
Veel shitfiguren gebruiken nu de termen als psychopaat,krankzinnig en gestoord.
Maar deze schoft heeft gewoon zijn daden op een doortrapte wijze voorbereid,minutieus ingepland en ten uitvoer gebracht.
Stap voor stap doorlopen,zorgvuldig voorbereid en op een smerige laffe laag bij de grondse wijze ten uitvoer gebracht.
En Veldman neemt hem in bescherming dor te stellen dat het een ziek brein was.
geen woord van medeleven voor de nabestaande,maar bescherming voor de dader
Maar ja,het waren maar jonge socialisten dus wat maakt dat uit!!
Niet alleen de schofterige dader raakte de democratie in het hart maar ook allen die hem op deze wijze in bescherming nemen


Door Johan Klaassen op 11:58 - Woensdag, 27 juli 2011

Voor de daden van een moordenaar is niemand rechtstreeks verantwoordelijk. Wat in een ziek brein opkomt daar is geen kruid tegen gewassen…


Door Freddy in t Veld op 8:51 - Woensdag, 27 juli 2011

Wat een ongelooflijk zwak verhaal.

Waarom doen de rechtse partijen dan zo weinig aan de doorgeschoten individualisering en de teloorgang van de sociale samenhang in onze maatschappij?

Waar is het ‘deltaplan voor sociale samenhang” van de rechtse partijen dan?
Waar is het ‘deltaplan tegen individualisering’ dan.

Echt, dit zijn gewoon smoesjes van rechts.

Weblog van Robert Simons

Robert is raadslid voor Leefbaar Rotterdam en woordvoerder bestuur en veiligheid.

Eerder verschenen in dit weblog

30 december 2013
Op naar een Leefbaar 2014!
23 oktober 2013
Een Pietluttige discussie
6 september 2012
Ik stem op een Rotterdammer!
10 februari 2012
De NS is volledig ontspoord!
29 oktober 2011
De zielige illegaal Mauro

Laatste nieuws