Home > Weblogs
Dinsdag, 02 augustus 2011

De digitale schandpaal!


Volgens de voorzitter Jacob Kohnstamn (D66) van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) is er een groot probleem, namelijk: de privacy van overvallers en andere criminelen is in gevaar. Tja, het moet toch niet gekker worden in dit land, zou je zeggen. Hoe zit het met de privacy van de slachtoffers van deze criminelen? Volgens meneer Kohnstamn hebben we daar de politie voor.

De hardwerkende juwelier die voor de achtste keer is overvallen, de directeur van het kleine bejaardenhuis waar is ingebroken en ten einde raad is, de eigenaresse van de sigarenzaak wiens man bij de zoveelste overval is doodgeschoten. Die wachten nog steeds op de politie en als er al daders zijn gepakt dan staan ze meestal binnen de kortste keren weer op straat. Van deze slachtoffers is de privacy op grove wijze geschonden en hebben vaak een levenslang trauma. En dan heb ik het nog niet over de tienduizenden auto- en woninginbraken in Rotterdam, met een oplossingspercentage van enkele procenten.

Gelukkig hebben de slachtoffers van criminaliteit nu een middel om het oplossingspercentage te verhogen en toekomstige daders af te schrikken door de beelden van (beveiligings)camera’s op hun site te zetten en of een foto van de dader(s) op hun winkelruit plakken, de digitale schandpaal! Een prima instrument wat past in deze tijd van de sociale media, zou je zeggen.

Maar nee hoor, het gebruik van de sociale media (bijvoorbeeld foto’s van misstanden op facebook zetten) is leuk als het over de Noord Afrikaanse ‘lente’ gaat, maar voor onze eigen burgers, nee dan mag het niet. Onze burgers die slachtoffer zijn geworden van criminaliteit moeten volgens meneer Kohnstamn nog eens extra gestraft worden met een boete van €25.000, als ze het wagen om een foto van de dader(s) te publiceren! En voor grotere bedrijven moeten de boetes ‘Neelie Kroes-achtige proporties’ aannemen.

Ik vraag me intussen wel af van wie het ministerie van Veiligheid en Justitie de opdracht heeft gekregen om dit wetsvoorstel te maken? Ik kan mij niet voorstellen dat dit kabinet de opdracht heeft gegeven voor dit onzalige plan. Laten we hopen dat de Tweede Kamer dit belachelijke voorstel snel naar de prullenmand verwijst.

Wat zou het CBP (en D66) eigenlijk vinden van het besluit om mensen in een opvallend oranje hesje hun taakstraf te laten uitvoeren?

Ik wil meneer Kohnstamn graag voordragen voor de digitale schandpaal voor bestuurders die elk burgerinitiatief om de veiligheid te vergroten onmiddellijk de kop indrukken, enkel en alleen omdat het niet past in hun gedateerde wereldbeeld.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Mr. Miyagi op 16:09 - Donderdag, 04 augustus 2011

@Pantera

Dat vind ik dus ook.
NL is luilekkerland die criminaliteit openlijk gedoogd.

Een inbreker heeft meer rechten dan zij slachtoffer:
Vooral privacy, heeft recht op een eventuele schadevergoeding indien hij een tijdje uit de running wordt gehaald(door een bewoner).

Maar, zelfs zijn pistool en gereedschap mag hij zelfs opvoeren als zijnde gemaakte beroepskosten.

Uiteraard zonder bonnetje…


Door Johan Klaassen op 13:13 - Donderdag, 04 augustus 2011

Typisch D’66 weer in de bocht. Alleen maar spelen en nadenken ho maar!


Door Pantera op 12:21 - Donderdag, 04 augustus 2011

op zijn minst moet het altijd zelfverdediging zijn als iemand je huis binnendringt


Door Mr. Miyagi op 8:37 - Donderdag, 04 augustus 2011

Wat een flapdrol is die cpb knakker met z’n voorstel van een 25.000 EUR boete..

Ik blijf lobbyen voor vuurwapenwapenbezit. Een goede crimineel is een dode crimineel.

Aangezien onze overheid niet daadkrachtig is, moet de burger zelf het heft maar weer in eigen hand nemen.


Door Pantera op 22:14 - Woensdag, 03 augustus 2011

die man stond dat zo te vertellen, glimlachend zei hij dat met zulke boetes de privacy (van de criminelen ) wel gegarandeerd zou worden

vanzelfsprekend is hij van d66 de partij die misschien wel het minst doet voor onze veiligheid


Door willem1940 op 21:58 - Woensdag, 03 augustus 2011

Sizi o cocuklari .... vrij vertaald:
‘t zal je kind maar wezen ...


Door Robert Simons op 21:06 - Woensdag, 03 augustus 2011

Vandaag stelde de politiechef van het overvallenteam voor om daders van roofovervallen na het uitzitten van hun straf, twee jaar te voorzien van een elektronische enkelband. Prima voorstel, gezien het feit dat 80% na vrijlating weer een overval pleegt. Wel triest dat slecht 1 op de 4 overvallers wordt gepakt, misdaad loont nog steeds.
Ik ben overigens wel benieuwd wat de heer Kohnstamn van deze elektronische enkelband vindt, want het tast de privacy van de overvallers aan.

Ondernemer in Nootdorp zet dieven in beeld.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v;=lZyC_8K3qQ8


Door willem1940 op 11:38 - Dinsdag, 02 augustus 2011

De privacy van misdadigers vind ik geen voorrang verdienen.

Ik denk dat die schandpaal als “noodkreet” wel moet kunnen maar met zeer zware straffen bij misbruik, valse beschuldiging, trucage.


Door Ronald Sorensen op 10:38 - Dinsdag, 02 augustus 2011

Een 100% voorbeeld van de Haagse kaastolp.
Het is het bewijs hoever Kohnstamm en consorten van de realiteit afstaan.
Het zou nl. ook betekenen dat het programma Opsporing Verzocht - het enige programma dat de verplichte hoeveelheid allochtonen ruimschoots haalt - van de buis zou moeten.
het is ook het bewijs dat regenten niets anders zijn dan fantasieloze uitvoerders van de kleine lettertjes van de wet, zoals we bij de rechtbank ook zo vaak zien.
Het lage vonnis bij een verkrachting van een hulpverleenster door haar cliënt (asielzoekr) omdat de verkrachter haar slechts kalm wilde houden tijdens de verkrachting en dit beoogde bij het dichtknijpen van haar keel zodat geen moord maar slechts doodslag ten laste kan worden gelegd, is daarvan het zoveelste bewijs. (hebben we het er nog niet over dat de dader na het uitzitten van zijn veel te lage straf natuurlijk mag blijven)
Ze zien door de bomen het bos niet meer en durven geen enkel initiatief te tonen.

Weblog van Robert Simons

Robert is raadslid voor Leefbaar Rotterdam en woordvoerder bestuur en veiligheid.

Eerder verschenen in dit weblog

30 december 2013
Op naar een Leefbaar 2014!
23 oktober 2013
Een Pietluttige discussie
6 september 2012
Ik stem op een Rotterdammer!
10 februari 2012
De NS is volledig ontspoord!
29 oktober 2011
De zielige illegaal Mauro

Laatste nieuws