Home > Informatie > Nieuwsberichten
Maandag, 11 juni 2012

‘Aboutaleb is uit de bocht gevlogen’


Bron: De Telegraaf, 8 juni 2012 – door Eric de Brouwer
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad frontaal aangevallen om zijn uitspraken over het ‘slechte rapport’ van de Rekenkamer over stadswachten. Oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam (LR) en GroenLinks eisten dat Aboutaleb zijn woorden terugnam, maar die had daar geen trek in.

LR-fractievoorzitter Ronald Schneider stelde ‘onaangenaam verrast’ te zijn geweest door de reactie van Aboutaleb. “Volgens de burgemeester was het niet de eerste keer dat de Rekenkamer een slecht rapport had afgeleverd. Dat is een motie van wantrouwen richting dit onafhankelijke instituut.”

“De burgemeester is uit de bocht gevlogen,” aldus Schneider. “Zo hoort het spel niet te worden gespeeld. Gebruik zo’n rapport om je beleid te verbeteren en richt je pijlen niet op een kritische boodschapper.”

Ook voorman Arno Bonte van GroenLinks vond dat Aboutaleb ‘niet met modder had moeten gooien’. “Een debat moet op basis van argumenten worden gevoerd.”

De Rekenkamer concludeerde deze week onder meer dat stadswachten in Rotterdam echte overlast niet aanpakken, confrontaties uit de weg gaan en zich vooral richten op het uitdelen van parkeerbonnen. Aboutaleb reageerde daarop als door een adder gebeten.

“Dat Aboutaleb opkomt voor zijn mensen is goed. Alleen de manier waarop hij dat nu gedaan heeft, is dat niet”, liet Setkin Sies van de ChristenUnie-SGP weten. En fractievoorzitter Maarten van de Donk van coalitiepartij VVD constateerde dat de burgemeester er “behoorlijk met gestrekt been” in was gegaan.

Niet terug
Aboutaleb nam zijn woorden gisteren niet terug. “Ik speel altijd de bal, nimmer op de man”, verdedigde hij zich. “Dit was een slecht rapport. Punt. Het is niet zo dat ik daarmee het werk van de Rekenkamer in zijn algemeenheid diskwalificeer. Met het onderlinge vertrouwen is niets mis. We moeten scherp blijven met elkaar.”

Volgens PvdA-raadslid Peter van Heemst is het sop de kool niet waard. “De burgemeester van Rotterdam mag zeggen wat hij wil. Hij is ook niet uit de bocht gevlogen, maar uit zijn slof geschoten.

Directeur Paul Hofstra van de Rekenkamer Rotterdam bleef er gisteren bij dat het rapport ‘buitengewoon goed’ is. “De reactie van de burgemeester was onnauwkeurig, maar ik kan wel tegen een stootje. Nu gaan we weer over tot de orde van de dag.”

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.

Inloggen

Heb je nog geen account? Klik dan hier om je eenmalig te registeren.

Of log snel en makkelijk in met je Facebook-account:
Login/Registreer

OPMERKING:
Wil je met je Facebook-account inloggen, maar heb je al een Leefbaar Rotterdam-account? Log dan eerst in zoals je dat normaal doet en koppel daarna je account aan je Facebook-account middels de blauwe knop op de homepage. Hiermee voorkom je dat je twee verschillende accounts krijgt.

Reacties


Door Pantera op 20:21 - Donderdag, 14 juni 2012

““Ik speel altijd de bal, nimmer op de man”“Hij is ook niet uit de bocht gevlogen, maar uit zijn slof geschoten

met al die voetbalvergelijkingen kan ik maar 1 ding zeggen, bijna uitgeschakeld


Door Sprens op 8:20 - Dinsdag, 12 juni 2012

De burgemeester van Rotterdam mag niet zeggen wat hij wil!
Een burgemeester is een nietgekozen, maar politiek benoemde representant van alle Rotterdammers.
We hebben voor de verkiezingen al gezien hoe de peveda misbruik van zijn positie maakte door hem in hun campagne te gebruiken.
Aboutaleb distantieerde zich daarvan omdat hij “voor alle Rotterdammers is”

De bewering van meneer Van Heemst (Peter de charmeur.sic) is dus volkomen opportunistisch, maar daar kunnen we niet van wakker liggen.
Hij is niet de enige die in zijn (haar) totale visie op de samenleving slechts vier letters kennen.
Hoe bekrompen kun je zijn?
Maar ja hij zit ook alleen maar in de raad om zijn (eeuwige) wachtgeld aan te vullen tot 100%. Nooit één dag in zijn werkzame leven gewerkt en altijd anderen verteld hoe je moet werken en belastingbetalen. Hoogtepunt een motie over stinksokken! Logisch dat hij nu weer met deze obligate bijdrage komt.
Vuilnisman ......enz.


Door Sprens op 15:03 - Maandag, 11 juni 2012

Ik vind de column van W.penning in het AD veelzeggend. Hij is kampioen politiek correct zijn, maar kan zelfs hier niet omheen.
In het AD van afgelopen vrijdag (zaterdag?) vond Rubio (geen, ik herhaal geen foto a.u.b!)het wel nodig om een duit in het zakje etnisch-religieuze solidariteit te doen.

Laatste nieuws