[Standaard Website]

Zondag, oktober 25, 2020

Wie helpt de biljarters uit IJsselmonde? Wie van de 3?

Bron: Dagblad010

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam wil voorkomen dat de leden van de biljartvereniging IJsselmonde per 1 december dakloos worden en heeft een beroep gedaan op drie Rotterdamse wethouders tegelijk om ‘’alsdewiedeweerga’’ te helpen bij het vinden van een nieuwe locatie.

‘’Het zou triest en onacceptabel zijn als dit sociale samenzijn voor de ouderen verdween’’, schrijft hij aan zorgwethouder De Langen, aan wijkwethouder Kathmann en aan woningbouwwethouder Kurvers. Eerder lukte het hem op die manier ook voor de biljarters van Het Anker in Rozenburg en dat waren ze in IJsselmonde niet vergeten.

Op dit moment worden de wedstrijden van de biljartvereniging IJsselmonde gespeeld in de IJsselburgh, maar daar moeten de leden in de vertrouwde ruimte plaats maken vanwege (een standplaats voor) scootmobielen. Tegen die in het vooruit gestelde maatregel hebben ze geen bezwaar willen aantekenen omdat die genomen moet worden in het kader van de brandveiligheid, maar ter compensatie hadden ze wel op een vlot en prettig alternatief gerekend. Dat bleef uit.

‘’Ze liepen als gebruikelijk tegen een muur van ambtenarij op’’, aldus van Elck, die het proces nu graag versneld wil zien. Hij zoekt ruimte voor drie wedstrijdbiljarts.commentaar

meer nieuwsberichten...