[Standaard Website]

Donderdag, februari 22, 2018

Hardere aanpak van crimi-families

Bron: De Telegraaf, 22 februari 2018 - door Gerda Frankenhuis
Om harder op te treden tegen Rotterdamse criminele families lanceert de gemeente een nieuw proefproject. Dat doet het stadhuis in samenwerking met het Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Lees verder

Woensdag, februari 21, 2018

6 mei 2002, 11.00 uur: Pim Fortuyn bezoekt De Kuip

Bron: Dagblad 010, 21 februari 2018 - door Jan. D. Swart
Jarenlang ziet de voormalige woonkamer van Pim Fortuyn in Palaza di Pietro aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam West eruit zoals hij die op 6 mei 2002 om 10.35 uur verlaat. Op het bureau de open en nooit meer dicht geslagen agenda met daarin vier afspraken voor die dag. De laatste met journalisten in Leeuwarden. De voorlaatste in Hilversum met BNN. De tweede in Breda: dagblad De Stem. En de eerste ’s morgens om 11.00 uur met Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik en mij.

Lees verder

Maandag, februari 19, 2018

Fortuyn zou vandaag 70 geworden zijn

Bron: AD/RD 19 februari door Monica Beek
Pim Fortuyn zou vandaag 70 jaar geworden zijn. "Ik mis hem nog elke dag", zegt Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, die bloemen legde bij het beeld van de in 2002 doodgeschoten politicus tegenover het Schielandshuis

Lees verder

Vrijdag, februari 16, 2018

Verbond van de ’buitenbeentjes’

Bron: De Telegraaf, 15 februari 2018 - door Alexander Bakker en Mike Muller
Joost Eerdmans en Annabel Nanninga trekken samen op. Het knettert deze gemeenteraadsverkiezingen als nooit tevoren tussen links en rechts in de twee grootste steden van het land. De Telegraaf sprak met de twee lijsttrekkers die door de linkerflank worden verafschuwd en buitengesloten: Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) en Annabel Nanninga (Forum voor Democratie Amsterdam).

Lees verder

“Fel debat over Nederlandse identiteit”

Bron: Reformatorisch Dagblad 13 februari - door Dick den Braber Een bij vlagen verhit debat onder leiding van Leefbaar Rotterdam over de Nederlandse identiteit trok maandagavond een volle zaal in het Wereldmuseum in Rotterdam. Twee spreeksters hadden zich vooraf wegens bedreigingen teruggetrokken.

Lees verder

Donderdag, februari 08, 2018

‘Toch weer illegaal moskee-internaat’

Bron: De Telegraaf, 8 februari 2018 - door Maarten Ritman
Er is opnieuw een illegaal moskee-internaat in Rotterdam. Dat stelt Leefbaar Rotterdam. De gemeente is niet op de hoogte. Bovendien blijkt nu dat eerder een kritisch onderzoek naar moskee-internaten deels in een la verdween.

Lees verderMeer nieuwsberichten...