[Standaard Website]

Woensdag, oktober 18, 2017

Eerdmans maakt vuist tegen vuile straten

Om een nog grotere vuist te maken tegen vuile straten nam wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte, Leefbaar Rotterdam) een jaar geleden extra maatregelen. Meer prullenbakken, meer ondergrondse afvalcontainers, extra veegploegen en meer boetes van extra handhavers. De aanpak werpt zijn vruchten af. Een stand van zaken na één jaar inzet.

Lees verder

Dinsdag, oktober 17, 2017

‘Zet vechtende en stelende asielzoekers land uit’

Leefbaar Rotterdam eist opheldering over nieuwe incidenten in en rondom het AZC in de Beverwaard. In het afgelopen halfjaar waren asielzoekers maar liefst negentien keer betrokken bij vechtpartijen, dreigementen of diefstal. Ook blijken veel asielzoekers uit veilige landen te komen. Leefbaar Rotterdam wil dat deze personen linea recta het land worden uitgezet.

Lees verder

Maandag, oktober 16, 2017

LR en CDA willen onderzoek naar Turkse invloeden

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 16 oktober 2017 - door Antti Liukku. Foto: Jan de Groen
Coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam en CDA willen een uitgebreid onderzoek naar de 'lange arm van Ankara' in Rotterdam. Dit moet duidelijk maken in hoeverre Turks-Rotterdamse clubs worden aangestuurd vanuit Turkije, zowel financieel als ideologisch.

Lees verder

Donderdag, oktober 12, 2017

Opnieuw lastendaling in 2018

In 2018 gaan de Rotterdamse lasten opnieuw omlaag. De daling van de afvalstoffenheffing zet door en de hondenbelasting wordt afgeschaft. Fractievoorzitter Ronald Buijt: “Bij haar aantreden in 2014 stelde het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam zich ten doel de lastenverhogingen door de PvdA & VVD te doorbreken en omlaag te brengen. Die opgave is ze tot op heden elk jaar gelukt. Een compliment waard!”

Lees verder

Donderdag, oktober 05, 2017

Sluit Islamitische Universiteit

Bron: De Telegraaf, 5 oktober 2017 - door Maarten Ritman
Wat Leefbaar Rotterdam betreft is de maat vol en gaat de Islamitische Universiteit dicht. Uit internationaal onderzoek naar terrorisme blijkt dat drie jihadgangers aan de zelfbenoemde universiteit studeerden en twee anderen het voornemen daartoe hadden. Dit komt bovenop eerdere incidenten rondom de instelling.

Lees verder

Zondag, oktober 01, 2017

Leefbaar en FvD groeien snel naar elkaar toe

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 30 september 2017 - door Monica Beek en Antti Liukku
De samenwerking tussen Leefbaar Rotterdam en de partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie (FvD), ontwikkelt zich in rap tempo tot een hecht politiek verbond.

Lees verderMeer nieuwsberichten...