[Standaard Website]

Dinsdag, augustus 15, 2017

Mobiele toezichtpost tegen overlast in probleemwijken

Met mobiele toezichtposten, zogeheten flying squads, gaat wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) de strijd aan met overlastgevers. De toezichtpost wordt ingezet wanneer de leefbaarheid en veiligheid in een wijk onder druk staan, bijvoorbeeld bij overlastgevende jeugdgroepen of wanneer er een geweldsincident heeft plaatsgevonden.

Lees verder

Maandag, augustus 14, 2017

Jong Leefbaar Rotterdam bij de Eurekaweek!

Op dinsdag 22 en donderdag 24 augustus is Jong Leefbaar Rotterdam aanwezig op de Eurekaweek! We willen graag in contact komen met aankomende studenten aan de Erasmus Universiteit en zijn benieuwd naar je mening.

Lees verder

Vrijdag, augustus 04, 2017

‘Nagel antisemiet aan digitale schandpaal’

Bron: De Telegraaf, 4 augustus 2017. Door Maarten Ritman.

Antisemieten moeten aan de digitale schandpaal worden genageld. Hierdoor moet de Joodse gemeenschap zich weer veilig gaan voelen in de Maasstad.

Lees verder

Dinsdag, augustus 01, 2017

‘Enkeltje voor asielcharlatans’

Bron: De Telegraaf, 1 augustus 2017. Door Maarten Ritman.

Alle Eritrese vakantiegangers die vanuit Rotterdam op vakantie zijn gegaan naar hun ontvluchte thuisland moeten het land worden uitgezet. Leefbaar Rotterdam wil de reisgegevens van een reisbureau hebben daarvoor.

Lees verder

Maandag, juli 31, 2017

Terugkijken: Tanya Hoogwerf bij Nieuwsuur

Na de 'genderneutrale’ toiletten in Utrecht en het geslachtsloze communicatiebeleid van de gemeente Amsterdam, heeft ook de NS besloten om “dames en heren” in de ban te doen. Een typisch voorbeeld van doorgeslagen politieke correctheid, zo oordeelt Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf: “Onder het mom van inclusiviteit wordt de identiteit van de meerderheid ondergeschikt gemaakt aan die van de uitzondering”. Afgelopen vrijdag ging zij hierover in Nieuwsuur in debat met de voorzitter van het COC. Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Lees verder

Woensdag, juli 26, 2017

Generaal pardon voor verpleeghuisbewoners

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 23 juli 2017. Opinie door Michel van Elck.

Het sluiten van verpleeghuizen is onacceptabel, vindt Leefbaar-raadslid Michel van Elck. Zijn partij pleit voor een generaal pardon voor verpleeghuisbewoners, waarbij geen enkel huis gesloten wordt.

Lees verderMeer nieuwsberichten...