[Standaard Website]

Dinsdag, februari 25, 2020

Plan Leefbaar Rotterdam om wapengeweld te beteugelen

ROTTERDAM (ANP) - Het toenemende aantal schiet- en steekincidenten in Rotterdam moet een stevig halt worden toegeroepen. Dat vindt Leefbaar Rotterdam, de grootste (oppositie)partij in de gemeenteraad van de havenstad. De partij lanceert daarom een ‘aanvalsplan’ met 15 punten tegen steek- en vuurwapengeweld, want "te lang is het op dit vlak gebleven bij grote woorden maar helaas te weinig daden", aldus fractievoorzitter Joost Eerdmans.

Lees verder

Nog slechtere afhandeling WMO-aanvraag

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman.

Rotterdam - In heel Rotterdam worden WMO-aanvragen ver boven de wettelijke norm afgehandeld.

Lees verder

Groen moet het doen in de kille Rotterdamse winkelstraat

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Sandra de Vliegh.

Ken je dat gevoel? Dat je loopt te winkelen en denkt: ik mis iets, het voelt hier zo afstandelijk. Pas als je goed kijkt, zie je het: er staan geen bomen. Geen struikje, geen bloemetje, alleen maar steen en beton. Rotterdam heeft veel van die winkelstraten en dat moet zo snel mogelijk veranderen. Groen moet het doen.

Lees verder

Donderdag, februari 20, 2020

Bart van Drunen plaatsvervanger van vertrekkend raadslid Gerben VreugdenhilGerben Vreugdenhil zal binnenkort afscheid nemen van de Rotterdamse gemeenteraad. Zijn zetel zal worden ingenomen door Bart van Drunen.

Lees verder

Waar blijven de ‘fascisme roepers’ ?

Door: Ronald Sørensen

We hadden Leefbaar Rotterdam nog maar net opgericht of we werden al van fascisme beschuldigd. De ongekende mediahetze tegen Fortuyn lag daar natuurlijk aan ten grondslag, maar het was verbijsterend.

Lees verder

Woensdag, februari 19, 2020

‘Onderzoek kansen voor mini-kerncentrales op Tweede Maasvlakte’

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Folkert Van Der Krol.

Mini-kerncentrales op de Tweede Maasvlakte kunnen mogelijk uitkomst bieden in de zoektocht naar energiebronnen in Rotterdam die geen CO2 uitstoten. Dat vinden Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA. Zij stellen donderdag in de Rotterdamse gemeenteraad voor onderzoek te doen naar de kansen ervan.

Lees verderMeer nieuwsberichten...