[Standaard Website]

Donderdag, september 20, 2018

Terugkijken: Tanya Hoogwerf bij RTL Late Night

Gisterenavond ging Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf bij RTL Late Night in debat over het proefballonnetje van VVD-er Dijkhoff om criminaliteit in probleemwijken zwaarder te bestraffen. Volgens Hoogwerf zal de criminaliteit zich hierdoor juist verder verspreiden. "Ouderen in andere wijken van Rotterdam zullen hiermee sneller het slachtoffer worden van roofovervallen, omdat de daders daar lichter worden gestraft. De straffen in Nederland moeten fors omhoog. Niet op sommige plekken, maar overal!"

Bekijk het debat hier terug.

Lees verder

Woensdag, september 05, 2018

‘Nieuwe aanpak huiselijk geweld’

Bron: De Telegraaf, 5 september 2018. Door Maarten Ritman.
Om mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld echt een veilig thuis te bieden, moet er een gemeentelijke proef komen in twee compleet verschillende Rotterdamse wijken met een nieuwe aanpak.

Lees verder

Dinsdag, augustus 21, 2018

Rotterdam Expert Panel: grote winst Forum voor Democratie

De resultaten van de 42e editie van het Rotterdam Expert Panel (REP) zijn bekend. De panelleden kregen dit keer een breed scala aan onderwerpen voorgelegd, waaronder de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar. Uit de uitslag blijkt dat Forum voor Democratie sterk aan steun heeft gewonnen en, als het aan de respondenten ligt, een zeer sterke score kan gaan neerzetten.

Lees verder

Dinsdag, juli 24, 2018

Vragen over brand bij recyclingbedrijf Renewi

Na de zesde brand in amper twee jaar tijd stellen Leefbaar raadsleden Geert Koster en Caroline Aafjes vragen over de veiligheidscultuur bij het recyclingbedrijf. Renewi heeft van de provincie Zuid-Holland toestemming gekregen om uit te breiden, maar Leefbaar is daar niet gerust op.

Lees verder

Dinsdag, juli 17, 2018

‘Geen vreemdelingenopvang meer in stad’

Bron: De Telegraaf, 17 juli 2018. Door Maarten Ritman.
De miljoenen kostende opvang van illegalen mag niet meer in Rotterdam worden gedaan. Dat stelt Leefbaar Rotterdam.

Lees verder

Donderdag, juli 05, 2018

Leefbaar boycot installatie monstercoalitie

Uit protest tegen het uitsluiten van vijftigduizend kiezers van Leefbaar Rotterdam, blijven onze elf zetels vandaag leeg tijdens de installatie van de nieuwe monstercoalitie. Lees hieronder de verklaring van fractievoorzitter Joost Eerdmans.

Lees verderMeer nieuwsberichten...