[Standaard Website]

Maandag, augustus 03, 2020

Vacature: Leefbaar Rotterdam zoekt beleidsmedewerker

De fractie van Leefbaar Rotterdam is op korte termijn op zoek naar een nieuwe beleidsmedewerker. Hou je van politiek, ben je op zoek naar een enerverende baan in het hart van de Rotterdamse democratie en is Leefbaar Rotterdam jouw partij? Dan ben jij degene die we zoeken.

Lees verder

Woensdag, augustus 05, 2020

Bloedheet maar openluchtbad dicht vanwege nachtelijke inklimmers

Bron: De Telegraaf. Door: Sebastian Schramm

Inwoners van Pernis koken van woede nu zij met tropische temperaturen in aantocht geen verfrissende duik kunnen nemen in het gemeentelijk zwembad.

Lees verder

Donderdag, juli 30, 2020

Geduld van de politiek raakt op: Waarom blijft het zo stil rondom Feyenoord City?

Bron: RTV Rijnmond. Door: Dennis van Eersel

Rond deze tijd zou Feyenoord met nieuws komen over de komst van een nieuw stadion. Maar nog altijd is het oorverdovend stil. De gesprekken over het stadiongedeelte van Feyenoord City bevinden zich in een impasse. En ondertussen raakt het geduld in de Rotterdamse politiek op.

Lees verder

Maandag, juli 27, 2020

Leefbaar bang van ‘groene hijgers’ in Rotterdam

Bron: Dagblad010

Er wacht mogelijk een kapitaalverschaffing van ruim 300 miljoen aan netbeheerder Stedin in het kader van de energietransitie. Dat geld moet komen uit de verkoop van Eneco. Maar omdat Stedin actief is in heel Zuid Holland en verder in Utrecht en Zeeland is Leefbaar Rotterdam als de dood dat wethouder Van Gils op een gegeven moment erg royaal gaat worden en de Rotterdamse investeringen indirect onderdeel laat worden van de energietransities in andere gemeenten.

Lees verder

Zondag, juli 26, 2020

Wil Rotterdam nog wel aardgasvrij worden?

Bron: Dagblad010. Door: Jan D. Swart

Rotterdam heeft grondige en vooral correcte uitleg nodig over de totale kosten van het aardgasvrij maken van 85.000 woningen tot 2030? Bovendien zou een volksraadpleging over dit onderwerp helemaal niet zo’n gekke beslissing zijn. Dat vinden de raadsleden Simons en Koster nu afgelopen week uit de jaarlijkse enquête van Klimaatstichting Hier gebleken is dat het draagvlak om van het gas af te gaan een duikvlucht heeft genomen.

Lees verder

Vrijdag, juli 24, 2020

Leefbaar Rotterdam is rookgordijnen rond wethouder zat

Bron: De Telegraaf

Locoburgemeester Bert Wijbenga heeft de Rotterdamse gemeenteraad verkeerd geïnformeerd over de kosten van de Landelijke Vreemdelingen Voorziening (LVV), maar weigert dit toe te geven volgens Leefbaar Rotterdam. De partij eist een einde aan rookgordijnen en wil de waarheid weten.

Lees verderMeer nieuwsberichten...