[Standaard Website]

Woensdag, november 14, 2018

Leefbaar stemt tegen begroting 2019

Gisteren stemde de Rotterdamse gemeenteraad over de eerste begroting van het stadsbestuur van VVD, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en ChristenUnie/SGP. De begroting kon alleen rekenen op steun van de coalitiepartijen en werd met de kleinst mogelijke meerderheid aangenomen. Leefbaar Rotterdam stemde vol overtuiging tegen. “De torenhoge rekening van het klimaatfundamentalisme van deze coalitie belandt op het bordje van de Rotterdammers. Tegelijkertijd wordt er voor tientallen miljoenen bezuinigd op de zorg, worden autobezitters als melkkoe gebruikt en is de begroting financieel erg gammel. Dit college maakt echt de verkeerde keuzes”, aldus fractievoorzitter Joost Eerdmans.

Lees verder

Vrijdag, november 09, 2018

Sörensen: Leefbaar Rotterdam neemt werkstraf blokkeerfriezen over

AD, 10/11/2018 - door Barbara de Jong

Leefbaar Rotterdam wil de taakstraffen van de blokkeerfriezen uitvoeren. De partij vindt de uitspraak van de rechter belachelijk. ,,Wij zijn solidair met onze Friese helden en doen alles om ze te helpen‘’, zegt Ronald Sörensen, oprichter van de partij.

Lees verder

Donderdag, november 08, 2018

Bijdrage begroting 2019 - Joost Eerdmans: “College is voeling met realiteit kwijt”


Het nieuwe college geeft de Rotterdammers bitter weinig reden om uit te kijken naar het volgende jaar. De begroting 2019, die op 8 en 13 november op de agenda staat, is immers één grote aaneenschakeling van teleurstellingen. “Het college gooit met geld en is verder vooral druk bezig met de baantjescarrousel”, stelt fractievoorzitter Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. “Hier wordt geen enkele modale Rotterdammer beter van”.

Lees verder

Woensdag, november 07, 2018

RTV Rijnmond: Leefbaar wil snel verbetering meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Door RTV Rijnmond

Ondanks allerlei maatregelen lopen de wachtlijsten voor hulp bij huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Rotterdam nog steeds op. Waar normaal binnen vijf dagen na een melding de behandeling moet beginnen, komt het nu bij Veilig Thuis nog vaak voor dat dat niet gebeurd. Rotterdam scoort daarmee slechter dan in de rest van het land. Leefbaar Rotterdam vindt dat ontoelaatbaar, na alle maatregelen die al eerder zijn genomen. De partij eist nu actie van de wethouder.

Lees verder

Dinsdag, november 06, 2018

’Draai korting op zorg terug’

De Telegraaf, 6 november 2018. Door de Rotterdamse redactie.

Zorginstellingen in Rotterdam kunnen in de problemen komen en omvallen als de gemeente voorgenomen bezuinigingen doorvoert.
Daar is Leefbaar Rotterdam van overtuigd. Daarom dient raadslid Michel van Elck donderdag tijdens de behandeling van de begroting een motie in om de geplande bezuiniging van een krappe 43 miljoen per direct terug te draaien.

Lees verder

Maandag, november 05, 2018

Joost Eerdmans over hinderlijke trouwstoeten en azc Beverwaard bij Goedemorgen Nederland


Leefbaar-fractievoorzitter en -raadslid Joost Eerdmans was vanochtend te gast bij Goedemorgen Nederland.
Aanleiding waren de Turkse en Marokkaanse trouwstoeten die in Rotterdam wekelijks voor enorm veel hinder, overlast en gevaarlijke situaties zorgen.
Leefbaar Rotterdam eist dat er per direct paal en perk wordt gesteld aan deze enorme onveiligheid.

Waar wél eindelijk werd ingegrepen, wederom op aandringen van Leefbaar Rotterdam, is het azc Beverwaard, waar asieltoeristen uit veilige landen amok schoppen en zich schuldig maken aan strafbare feiten.
De instroom van dergelijke kanslozen werd voorbije week per direct gestopt, nadat de cijfers over wangedrag door nepasielzoekers de voorbije maanden torenhoog piekten.

Goedemorgen Nederland gemist?

Lees verderMeer nieuwsberichten...