[Standaard Website]

Vrijdag, mei 29, 2020

Jort Kelder wint Pim Fortuyn Prijs

Bron: ANP

Programma- en opiniemaker Jort Kelder is de winnaar van de Pim Fortuyn Prijs. Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vrijdag bekendgemaakt. De prijs is bedoeld voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord en taboes durven doorbreken.


Lees verder

Dinsdag, mei 26, 2020

Leefbaar verontwaardigd over windmolenplannen: ‘Onrendabele horizonvervuilers’

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Redactie Rotterdam.

De windmolenplannen van GroenLinks-wethouder Arno Bonte zijn slecht gevallen bij Leefbaar Rotterdam. De grootste oppositiepartij wil dat hij afziet van de bouw van nieuwe turbines.

Lees verder

Donderdag, mei 21, 2020

Leefbaar: Blokkades bij winkelstraten moeten weg

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Yvonne Keunen.

Leefbaar Rotterdam wil dat de verkeersblokkades bij de Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade in Rotterdam worden weggehaald. ,,Het met plantenbakken afzetten van het Kruisplein en het Eendrachtsplein leidt tot chaotische taferelen, veroorzaakt frustratie onder automobilisten en omwonenden en raakt de toch al zwaar geplaagde ondernemers hard in hun portemonnee”, zegt raadslid Bart van Drunen.

Lees verder

Woensdag, mei 20, 2020

Coronavirus maakt aanpak zwerfvuil nóg lastiger, gemeente maakt vuilniszakken niet meer open

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink.

De gemeente Rotterdam erkent dat een goede aanpak van zwerfvuil door de coronacrisis niet mogelijk is. Dat antwoordt het college op vragen van Leefbaar Rotterdam-raadslid Benvenido van Schaik.

Lees verder

Toch zeven ton aan LVV kwijt

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman.

Rotterdam - De opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers kost Rotterdam een krappe zeven ton terwijl er was aangegeven dat het geen cent zou kosten.

Lees verder

Dinsdag, mei 19, 2020

Er komen toch camera’s rond Old Dutch

Bron: Dagblad010.

Het gebied rond het beroemde restaurant Old Dutch in het hartje van de stad krijgt twee vaste camera's. Eén die uitkijkt naar de Museumstraat en de andere naar Hoboken. De aanleg is begonnen.

Lees verderMeer nieuwsberichten...