[Standaard Website]

Donderdag, december 07, 2017

Knokken voor een leefbaar Prins Alexander

Om de leefbaarheid in Prins Alexander naar een hoger niveau te tillen, investeren we de komende jaren miljoenen extra in veiligheid, schone straten en ouderenwelzijn. Een plan van wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid & Buitenruimte, Leefbaar Rotterdam). Benieuwd wat we ervoor doen? Check onze video!

Lees verder

Maandag, december 04, 2017

Rotterdam Expert Panel: overweldigende steun Vestigingswet

De resultaten van de 38e editie van het Rotterdam Expert Panel zijn bekend. Het grootste onderwerp betrof dit keer de door Leefbaar Rotterdam voorgestelde Vestigingswet. Met deze wet moet de eenzijdige samenstelling van Rotterdamse winkelstraten, die worden gedomineerd door zaken als belwinkels, shisha lounges en halal-slagerijen, worden doorbroken. Het voorstel blijkt op overweldigende bijval te kunnen rekenen: maar liefst negentig procent van de respondenten steunt de maatregel.

Lees verder

Donderdag, november 30, 2017

Rotterdam gaat Somaliërs achter de vodden zitten

Bron: De Telegraaf, 30 november 2017 - door Maarten Ritman
De veelal werkloze Somaliërs in Rotterdam worden actief benaderd door de gemeente om aan het werk te gaan.

Lees verder

Leefbaar Rotterdam maakt statement voor behoud identiteit

Met een Nederlands en Rotterdams tafelvlaggetje maakten de fractieleden van Leefbaar Rotterdam vandaag in de raadzaal een statement voor het behoud van onze identiteit. Het betreft een ludieke vergeldingsactie nadat eerder deze maand een motie van Leefbaar Rotterdam voor het plaatsen van de Nederlandse en Rotterdamse vlag in de raadzaal door de linkse partijen werd geboycot.

Lees verder

Woensdag, november 29, 2017

Leefbaar blijft knokken voor Westerse waarden

Leefbaar Rotterdam blijft knokken voor onze Westerse waarden. Wat hier in eeuwen is opgebouwd gaan we niet heronderhandelen. Onze identiteit. Onze cultuur. Onze vrijheid. Onze democratie. De scheiding tussen kerk en staat. De gelijkheid tussen man en vrouw. De acceptatie van homoseksualiteit. Stuk voor stuk zaken die ons maken tot wie we zijn - en we zijn er trots op!

Lees verder

Dinsdag, november 28, 2017

3750 huizen erbij in 2017

Met de start van De Groene Kaap op Katendrecht, stijgt de Rotterdamse bouwproductie in 2017 tot 3750 woningen. Wethouder Robert Simons (Stedelijke Ontwikkeling, Leefbaar Rotterdam): “Het aantal huizen waarvan de bouw dit jaar start is het hoogst in 17 jaar. Dat zie je ook, want als je in de stad kijkt zie je overal hijskranen. Na jaren van crisis voegen we weer veel mooie huizen toe aan de stad.”

Lees verderMeer nieuwsberichten...