[Standaard Website]

Woensdag, maart 25, 2020

Wijk steunt zorg met brillen

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink

Bewoners van de Rotterdamse wijk Prinsenland steunen de zorgverleners met vuurwerkbrillen. Na een oproep van Leefbaar Rotterdam-raadslid Caroline Aafjes om deze voorzieningen te verzamelen, is in dit deel van Prins Alexander besloten brillen te gaan ophalen voor het Ikazia ziekenhuis.

Lees verder

Woensdag, maart 18, 2020

Actieplan voor veilige scholen op initiatief van Leefbaar Rotterdam

Vandaag presenteert het Rotterdamse stadsbestuur een actieplan om de veiligheid op en rond middelbare scholen en mbo’s te verbeteren. Daarmee geeft het college uitvoering aan een motie van raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam. Hoogwerf is zeer tevreden met het actieprogramma: “We zijn erg blij dat een jaar hard werken zijn vruchten heeft afgeworpen. Met deze aanpak zetten we een belangrijke stap in de goede richting. Naar scholen die geen vindplaats voor criminelen meer zijn, maar waar de toekomst van onze jongens en meiden centraal staat”.

Lees verder

Woensdag, maart 11, 2020

Leefbaar Rotterdam wil debat over aardgasvrije woningen

Bron: AD Rotterdams Dagblad.

Leefbaar Rotterdam wil een debat in de gemeenteraad over de plannen van wethouder Bas Kurvers (wonen, VVD) om 85.000 bestaande woningen aardgasvrij te maken. Daarvoor worden verkenningen gedaan in twaalf wijken in de stad, die tot 2030 aan de beurt moeten komen.

Lees verder

Dinsdag, maart 10, 2020

’Speciale aanpak Moelanders nodig’

Bron: De Telegraaf. Door: de Rotterdamse redactie.

Rotterdam - Er moet weer een speciale ’Moelanderaanpak’ in Rotterdam komen. Dat stelt Leefbaar Rotterdam raadslid Eshan Jami die hiervoor schriftelijke vragen indient bij het stadsbestuur.

Lees verder

Donderdag, maart 05, 2020

Betere oriëntatie voor zorgloopbaan

Bron: De Telegraaf. Door: De Rotterdamse redactie.

Er komen speciale programma’s om Rotterdamse studenten en zij-instromers bewuster voor een loopbaan in de zorg te laten kiezen.

Lees verder

Woensdag, maart 04, 2020

Leefbaar: debat over aanpak van coronavirus in Rotterdam

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Marcel Potters.

Leefbaar Rotterdam wil volgende week donderdag een debat over de gevolgen van de coronacrisis in Rotterdam. Zorgen zijn er vooral over de effecten van de virusuitbraak op het Eurovisie Songfestival en de NN Marathon Rotterdam. ,,Het is belangrijk dat de gemeente opener en helderder communiceert over de risico’s, gevolgen en aanpak van het coronavirus in Rotterdam’’, aldus Leefbaar-raadslid Geert Koster.

Lees verderMeer nieuwsberichten...