[Standaard Website]

Vrijdag, december 11, 2020

’Fietsmaatje ook in Rotterdam’.

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman

Het project Fietsmaatjes, voor mensen met een beperking, moet ook in Rotterdam worden ingevoerd. De gemeente moet zich hiervoor hard maken, stelt Leefbaar Rotterdam.

Lees verder

Donderdag, december 10, 2020

Rotterdam als horecaproeftuin

Bron: NRC Handelsblad

De 2.400 horecaondernemers in Rotterdam hebben perspectief nodig en hun klanten missen de gezelligheid. Verval niet in repressieve maatregelen, maar kijk naar slimme oplossingen en gebruik de ervaring van ondernemers, betogen D66 en Leefbaar Rotterdam. Samen werken ze aan een initiatiefvoorstel om veilig te experimenteren met opening van horeca.

Lees verder

Leefbaar Rotterdam: Stel oplevering Coolsingel uit tot nieuwe keitjes erin liggen

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Yvonne Keunen

Leefbaar Rotterdam wil dat de opening van de nieuwe Coolsingel wordt uitgesteld. Door problemen bij de levering van materialen kan de boulevard op de geplande 10 april niet helemaal klaar zijn. De fractie vraagt het stadsbestuur daarom te kiezen voor een later datum.

Lees verder

’Jeugdhulp nog erg ondermaats’

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman

Er is niets veranderd aan de Rotterdamse jeugdhulp. Wachtlijsten zijn nog steeds te lang en behandelingen worden niet meer gegeven. Er moet geleurd worden met kinderen om ze een plek te kunnen geven.

Lees verder

Dinsdag, december 08, 2020

‘Verkoop Oud en Nieuwe Kamp wordt erdoorheen gejaagd’

Bron: Dagblad010

50PLUS Rotterdam, Leefbaar Rotterdam, PVV, Partij voor de Dieren en de SP gaan donderdag tijdens de actualiteitsvergadering van de gemeenteraad zwaar in discussie met bouwwethouder Bas Kurvers omdat in hun ogen de hand wordt gelicht met de gangbare procedure inzake de voorgenomen verkoop van het Oude en Nieuwe Kamp in Hoek van Holland. De 1100 eigenaren van de huisjes worden beentje gelicht. Bovendien wordt er op onfatsoenlijke wijze misbruik gemaakt van de coronacrisis, die vergaderingen onmogelijk maakt. De raadsleden Verkoelen (50Plus) en Van Schaik (Leefbaar) zijn des duivels.

Lees verder

Maandag, december 07, 2020

Partijen: Kijk wat wel mogelijk is in de lokale horeca

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Folkert van der Krol

De gemeente Rotterdam laat de horeca in de stad nog te veel aan zijn lot over. Dat stellen Leefbaar Rotterdam, VVD en D66. Met z'n drieën komen ze binnenkort met een initiatiefvoorstel om restaurants, cafés en nachtclubs te helpen voorbereiden op een zo snel mogelijke en veilige heropening.

Lees verderMeer nieuwsberichten...