[Standaard Website]

Woensdag, mei 24, 2017

Huismeesters maken Oost veiliger en socialer

Met de terugkeer van de huismeester zorgt Leefbaar Rotterdam ervoor dat de veiligheid en sociale omgang in en rondom ouderenflats in Rotterdam-Oost toeneemt. In Prins Alexander zijn sinds januari vanuit Programma Oost vijf extra huismeesters ingezet. Zij helpen bij kleine klusjes, letten op ongenode gasten en maken een praatje met de oudere flatbewoners. Het is een wens die steeds meer uitvoering krijgt.

Lees verder

Rotterdam lanceert prikkelende postercampagne voor vrije partnerkeuze

Wethouder Ronald Schneider (Integratie, Leefbaar Rotterdam) heeft vandaag een postercampagne gelanceerd om vrouwen te steunen die zich niet vrij voelen om de partner te kiezen die ze willen. Op een van de posters is een zoenende moslima met een Joodse meneer te zien. Het beeld moet prikkelen en het debat over vrije partnerkeuze in Rotterdam op gang te brengen.

Lees verder

Zondag, mei 21, 2017

Joost Eerdmans opnieuw lijsttrekker Leefbaar Rotterdam

Joost Eerdmans is zondagmiddag tijdens een ledenvergadering herkozen tot lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. “Het is mijn ambitie om Leefbaar Rotterdam in 2018 weer de grootste partij te maken. Rotterdam komt uit de crisis en maakt misschien wel haar beste periode mee sinds de wederopbouw. Maar daarvoor is wel ónze daadkracht en aanpak noodzakelijk. Deze lijn gaan we doortrekken”, zei Eerdmans in zijn speech.

Lees verder

Vrijdag, mei 19, 2017

Leefbaar Rotterdam wil moskee Hoogvliet dicht

Bron: De Telegraaf, 19 mei 2017 - door Maarten Ritman
De moskee in het pand ‘De Kom’ in Hoogvliet moet tijdelijk dicht totdat duidelijk wordt of de omgevingsvergunning terecht is verstrekt. De bezwaarschriftencommissie moet de zaak opnieuw in behandeling nemen.

Lees verder

Dinsdag, mei 16, 2017

Leefbaar zoekt confrontatie met debat over mislukte integratie

Leefbaar Rotterdam organiseert op 29 mei in Kantine Walhalla (Katendrecht) het debat De Vijfde Colonne. Aanleiding is de mislukte integratie, die op dit moment bevestigd wordt door de Turkse kwestie. Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf, initiatiefnemer van het debat: “We zien een generatie jongeren, hier geboren en getogen, die meer op heeft met het land van haar voorouders dan met Nederland. Het roept bij veel Nederlanders een prangende vraag op: wil je hier nog wel zijn? Die moeten we maar eens gaan voorleggen.”

Lees verder

Maandag, mei 15, 2017

Feyenoord, bedankt! We zijn trots op jullie!

Feyenoord is landskampioen, wat een prestatie! Ongelooflijk bedankt voor dit mooie cadeau aan de stad Rotterdam! Leefbaar Rotterdam is trots op jullie! Klik op lees meer en bekijk de video.

Lees verderMeer nieuwsberichten...