[Standaard Website]

Vrijdag, juli 21, 2017

Terugkijken: Michel van Elck bij EenVandaag

Het aantal Albanezen dat via Hoek van Holland illegaal naar het Verenigd Koninkrijk probeert te reizen neemt toe, met overlast en het opslorpen van marechaussee- en politiecapaciteit tot gevolg. Daarnaast kost het de transportsector veel geld door beveiligingsmaatregelen, vertraging en schade aan vrachtwagens. Raadslid Michel van Elck vraagt namens Leefbaar Rotterdam al geruime tijd aandacht voor deze problematiek. Voor hem is het duidelijk: de grenzen moeten dicht en tot die tijd zijn intensieve handhaving en gebiedsverboden nodig. Gisteren lichtte hij het standpunt van Leefbaar Rotterdam toe in een reportage van EenVandaag.

Lees verder

Donderdag, juli 13, 2017

‘Politiecapaciteit moet omhoog’

Bron: De Telegraaf, 13 juli 2017 - door Maarten Ritman
De politiecapaciteit in Rotterdam moet worden uitgebreid om de terreurdreiging het hoofd te kunnen bieden. Etnisch profileren mag tot die tijd.

Lees verder

Dinsdag, juli 11, 2017

Slimme sensoren voor dementen

Bron: De Telegraaf, 11 juli 2017 - door Maarten Ritman
Alle alleenstaande Rotterdamse dementerende ouderen moeten slimme sensoren in huis krijgen. Verpleegkundigen worden erdoor gewaarschuwd als er iets niet in de haak is.

Lees verder

Maandag, juli 10, 2017

Leefbaar blij met metroverbod bedelaars

Leefbaar Rotterdam is blij met het metroverbod dat de RET gaat invoeren voor professionele bedelaars. Reizigers hebben last van het intimiderende en soms agressieve gedrag van deze bedelaars, die veelal afkomstig zijn uit Midden- en Oost-Europa. Een reisverbod moet de overlast doen verminderen en het reizen weer aangenaam en veilig maken.

Lees verder

Zondag, juli 09, 2017

‘We zijn terug en sterker dan ooit’

Na een politiek bewogen week is het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam weer strijdbaar aan de slag. Deze week sloot de coalitie een zomerakkoord met de CU-SGP en werd de voorjaarsnota 2017 aangenomen. Daarmee is opnieuw een stap gezet richting een sterker, veiliger en leefbaarder Rotterdam. Fractievoorzitter Ronald Buijt: “We zijn terug en we zijn sterker dan ooit.”

Lees verder

Vrijdag, juli 07, 2017

Rotterdam krijgt meldpunt onderwijsmisstanden

Dankzij Leefbaar Rotterdam krijgt de gemeentewebsite een meldpunt voor misstanden in het onderwijs. Via deze pagina, die in contact staat met de Inspectie van het Onderwijs, kunnen mensen melding doen van zaken als fraude met studiefinanciering, slechte aanwezigheidsadministratie en tentamenfraude.

Lees verderMeer nieuwsberichten...