Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 25 maart 2020

Wijk steunt zorg met brillen


Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Gert Onnink

Bewoners van de Rotterdamse wijk Prinsenland steunen de zorgverleners met vuurwerkbrillen. Na een oproep van Leefbaar Rotterdam-raadslid Caroline Aafjes om deze voorzieningen te verzamelen, is in dit deel van Prins Alexander besloten brillen te gaan ophalen voor het Ikazia ziekenhuis.

,,We hebben er al 50 binnen’‘, zegt Vanessa Bruin, bewoonster van Prinsenland en voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander. Zij is de ophaalactie begonnen samen met buurtgenote Isabel Grootkerk.

Volgens Leefbaar-raadslid Aafjes kwam het verzoek uit het Ikazia ziekenhuis, omdat daar een gebrek was aan voldoende oogbescherming voor het medische personeel. ,,Er wordt gevraagd om vuurwerkbrillen. Wil iedereen die een nog goede of nieuwe vuurwerkbril heeft deze bij de receptie van het Ikazia ziekenhuis afgeven.”, aldus Aafjes op Twitter.

Volgens Bruin was de behoefte aan de brillen groot. ,,We hebben zelfs verhalen gehoord van een arts die met een zwembril op moest werken. Dat soort dingen willen we natuurlijk voorkomen.’’ Grootkerk vernam onlangs dat het Ikazia ziekenhuis inmiddels is voorzien. ,,Daarom gaan we de vuurwerkbrillen nu naar het Rode Kruis opsturen.’’

Laatste nieuws