Home > Mensen

Ronald SchneiderRonald Schneider (1962) is wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie van de gemeente Rotterdam voor Leefbaar Rotterdam.

Schneider is sinds 15 mei 2014 wethouder. Hij zit sinds oktober 2008 in de gemeenteraad voor Leefbaar Rotterdam. Sinds 2012 was hij ook fractievoorzitter van die partij. In de raadsperiode 2010-2014 was hij woordvoerder Fysieke Infrastructuur, Economie en Vervoer voor Leefbaar Rotterdam.

Hij studeerde economie aan de Erasmusuniversiteit en was na zijn afstuderen actief als docent aan de toenmalige Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam. Vervolgens maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven als SAP-consultant en sinds 2000 was hij als zelfstandig consultant actief.

Binnen de fractie van Leefbaar Rotterdam maakte Ronald Schneider zich sterk voor het handhaven en uitbreiden van de Rotterdamwet. Deze wet beperkt tijdelijk de instroom van kansarmen in Rotterdamse wijken waardoor deze wijken de tijd krijgen om op adem te komen. Voldoende koopkracht binnen een wijk is volgens Schneider belangrijk voor het ontstaan van gevarieerde bedrijvigheid.

Schneider is geboren in Utrecht maar groeide vanaf zijn vierde jaar op in Rotterdam. Hij is een fanatiek fietser en kitesurfer. Hij woont op de zuidelijke Maasoever, op de Kop van Zuid.

Contactgegevens

Dossier: Ronald Schneider

Andere raadsleden/wethouders

Laatste nieuws