Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 15 januari 2019

Wethouder doet niets aan overvolle wegen


Het NRC besprak afgelopen weekend in het stuk ‘Het verkeer in Rotterdam loopt vast; waar blijft het plan?’ de toenemende verkeersproblemen rond Rotterdam. Ondanks dat het college afgelopen zomer een oplossing voor de problemen beloofde, lijkt een oplossing ver weg. Verantwoordelijk wethouder voor mobiliteit Judith Bokhove (GroenLinks) neemt sinds haar aantreden een stilzwijgende houding aan. Leefbaar Rotterdam-raadslid Robert Simons is zeer kritisch.

In het coalitieakkoord van het, zonder Leefbaar Rotterdam gevormde, college wordt gesproken over een nieuw verkeerscirculatieplan. De krant meldt vage plannen over de invoering van 30-kilometerzones om auto’s uit de stad te weren en ambities om de luchtkwaliteit te verbeteren maar een concreet plan is er tot op heden nog niet. Ondertussen meldt hetzelfde stuk dat de VVD, tevens deel van de monstercoalitie, de auto juist níet de stad uit wil hebben. Hoe deze ambitie rijmt met de ambities van de GroenLinks-wethouder is onduidelijk, maar duidelijk is wel dat het geld ontbreekt. Leefbaar-raadslid Robert Simons meent dat de wethouder de Rotterdammers en de raad zodoende “het bos in stuurt”.

Simons maakt zich zorgen over het gebrek aan geld en actie bij de wethouder. “Ze zullen wel weer geld halen uit de verkoop van Eneco”, zegt het raadslid; “Dat is al twintig keer uitgegeven.” Vooralsnog worden de verkeersproblemen rond Rotterdam elke dag groter en steekt het college haar energie liever in luchtkastelen dan in het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Laatste nieuws