Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 16 april 2019

’Walk of Fame op Coolsingel’


Bron: De Telegraaf, 16 april. Door: De Rotterdamse redactie.

De Walk of Fame in Rotterdam moet verhuizen naar de Coolsingel, meent Leefbaar Rotterdam.

Voorman Joost Eerdmans heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Rotterdamse stadsbestuur over de sterrentegels, die nu wegkwijnen onder het metrospoor naast Zuidplein. Hij vindt dat het college moet helpen zoeken naar een nieuwe plek.

Sinds 2014 is de Walk of Fame op Zuid te vinden. Slechts zestig van de tweehonderd tegels konden er worden geplaatst. Door geldgebrek is een deel van de tegels geveild, en ondertussen wordt weer gezocht naar een nieuwe locatie.

„Er wordt over meerdere plekken gesproken, zoals bij het Centraal Station. Maar er is maar één plek echt geschikt: de Coolsingel”, stelt Eerdmans. „De esplanade, het brede wandelgebied, is perfect. Dat wordt een grote publiekstrekker en we kunnen er de grootste van Europa van maken.”

Op de Coolsingel verdwijnen twee van de vier rijbanen en krijgen fietsers en wandelaars alle ruimte. De werkzaamheden zijn in volle gang, de ruim zestig miljoen kostende opknapbeurt van de stoep voor het stadhuis biedt volgens Eerdmans alle plek voor de Walk of Fame.

En meer plek zorgt voor ruimte voor nieuwe helden. „Er zijn genoeg Rotterdamse grootheden die er nog bij kunnen, onder wie een Ronnie Flex.”

Bovendien dient voor het eerst van het bestaan een plek voor de ’beroemdhedenloop’ te worden gevonden die er recht aan doet. In 1990 werd de Walk of Fame geopend nabij het Maritiem Museum, een plek aardig uit elke toeristische loop.

Daar moesten de tegels uiteindelijk na iets meer dan dertig jaar weg, waarna ze in 2014 terechtkwamen op Zuid.

Laatste nieuws