Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 09 december 2016

Waarschuwingen Leefbaar over terreur blijken terecht


De waarschuwingen van Leefbaar Rotterdam over aanwezige terroristen in de stad blijken terecht. Vanmiddag werd bekend dat de Politie Rotterdam een 30-jarige man heeft aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag. De partij gaat opnieuw vragen stellen over de omvang van het terreurgevaar en of er voldoende capaciteit is om het gevaar aan te pakken.

Aanhouding terreurverdachte
Informatie van de AIVD was aanleiding tot het onderzoek naar de man. Bij een huiszoeking vond de politie een Kalasjnikov AK-47, twee volle kogelmagazijnen, vier dozen met zeer explosief materiaal, een groot schilderij met daarop een IS-vlag, mobiele telefoons en 1600 euro in contant geld. De man werd woensdag aangehouden door een speciaal arrestatieteam.

Openheid over omvang terreurgevaar
Leefbaar Rotterdam heeft in de afgelopen jaren meermaals vragen gesteld over de omvang en het gevaar van radicalisering en islamitisch terrorisme in Rotterdam. Sommige partijen verweten Leefbaar Rotterdam angst aan te wakkeren. “Onterecht, blijkt voor de zoveelste keer”, aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. “Deze aanhouding geeft aan dat onze waarschuwingen terecht zijn en ook Rotterdam niet gevrijwaard is van de dreiging van terreur. Het is belangrijk dat we als politiek weten wat de omvang van dit gevaar is en of er voldoende capaciteit is op het gebied van veiligheid en inlichtingen om dit gevaar te kunnen aanpakken. Daar gaan we opnieuw vragen over stellen aan burgemeester Aboutaleb”, aldus Hoogwerf.

Dossier: Tanya Hoogwerf

PROFIEL: Tanya Hoogwerf

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Radicalisering

Dossier: Islam

Laatste nieuws