Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 11 augustus 2020

Waarom heeft Nesselande Madurodam-vuilnisbakken?


Bron: Dagblad010

Benvenido van Schaik, raadslid van Leefbaar Rotterdam, snapt niet waarom de vuilnisbakken aan het strand van Nesselande het formaat van Madurodam hebben. Elke avond rijdt hij over de boulevard en ziet hij dat ze mudvol zitten en moet hij vaststellen dat als gevolg hiervan de naastplaatsingen zich hebben opgehoopt.

Bovendien bestaat het afval aan een strand voornamelijk uit restanten van voedsel, zodat die gegeven moment de speelbal van de wind worden. Resultaat: rondslingerend afval, niet alleen op het strand of op de boulevard, maar ook in de directe omgeving daarvan.

‘’Voor een deel dit te wijten aan de bezoekers zelf, die a sociaal hun zooi gewoon op het strand achterlaten, maar de belangrijkste oorzaak is het gebrek aan vuilnisbakken. En die er wel staan, zijn te klein. De bewoners vragen al jaren om betere en grotere’’, zegt Van Schaik, ‘’maar ze krijgen ze niet. De vorig jaar bijgeplaatste kliko’s zijn een druppel op een gloeiende plaat gebleken en hebben het probleem amper verholpen.’’

Van Schaik heeft wethouder Wijbenga, met wie hij voortdurend in de clinch ligt over het straatvuil, nu niet alleen om meer en grotere afvalbakken gevraagd, maar óók om kordate handhaving op vervuiling door strandgasten.

Laatste nieuws