Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 19 november 2014

Vragen over vernielers Molenlaankwartier


Bron: Dichtbij.nl, 19 november 2014 - door Lillian de Zoeten
Bart Joost van Rij van Leefbaar Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over vernielers in het Molenlaankwartier. 
Langs de Streksingel/Strekkade en in het Prinsenmolenpark (tussen de Rotte en de Bergse Voorplas) is de vernieler dominant.

Het afgelopen jaar begon het met het regelmatig vernielen van prullenbakken in het gebied. Na een aantal vernielingen besloot Stadsbeheer dat het voorkomen van vernielen simpelweg het verwijderen van de prullenbakken was. Het gevolg is dat nu de toename van zwerfvuil in dat gebied explosief is.

Stadsbeheer heeft twee keer de bankjes terug gezet maar besloot daarna om het ook op te lossen door het verwijderen van de bankjes. Het gevolg is dat de vele wekelijkse wandelaars in het gebied nu niet meer kunnen zitten en rusten.Ten slotte was na veel klachten over het fietsen op het voetpad langs de Streksingel/Strekkade besloten om zogenaamde ‘fietshekjes’ te plaatsen om de fietser te ontmoedigen. Aan de kant bij de Strekvaartbrug hebben de hekjes er maar drie dagen gestaan. Ook daar vonden de vernielers het nodig om de complete rekken uit de grond te rukken en in het groen en in de vaart te smijten. Antwoord van Stadsbeheer: hekjes niet terug plaatsen. Van Rij: ‘Kortom de Gemeente Rotterdam knielt voor diegene die vernielt.’

Zie ook:
- Schriftelijke vragen ‘Waarom knielen voor het vernielen’

Dossier: Bart-Joost van Rij

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Laatste nieuws