Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 28 mei 2019

Vragen over overlast van opvang Romanohof


Bron: AD Rotterdams Oost. Door: Gert Onnink

Leefbaar Rotterdam wil na alle beroering over de verslaafdenopvang in s-Gravenland weten hoe het zit met de overlast van een bestaande instelling in Het Lage Land. De petitie tegen de opvang heeft al meer dan 2000 handtekeningen binnen.

De beoogde opvang van verslaafden in Rotterdam-‘s-Gravenland en Prinsenland blijft de gemoederen in Prins Alexander bezighouden. Bewoners uit de omliggende wijken hebben al verschillende keren aangegeven niets van de plannen aan de Laan van Oud-Kralingen te moeten hebben.

Leefbaar Rotterdam heeft vragen gesteld over de gang van zaken. ,,Er is grote beroering ontstaan door uw eenzijdige besluit voor de opvang van verslaafden en personen met psychosociale problemen’‘, schrijft Leefbaar-raadslid Michel van Elck. ,,Nog los van de dramatische communicatie vanuit de gemeente zijn buurtbewoners logischerwijs bezorgd over de impact van de voorziening in hun mooie wijk.’‘

De Leefbaar-man wijst erop dat de wijken ‘s-Gravenland en Prinsenland al overlast hebben van de nabijgelegen voorziening voor intensief beschermd wonen in de Romanohof in Het Lage Land. Tijdens twee inloopbijeenkomsten over de opvang in ‘s-Gravenland gaven de bewoners dat al aan. ,,Afgelopen week is dat nog eens bevestigd door berichten van de wijkagent op social media’‘, stelt Van Elck. ,,Vandaag heeft een bewoner aan de Golda Meirstraat een verslaafde uit zijn auto moeten jagen.’‘

Oppositiepartij Leefbaar zegt begrip te hebben voor de verontwaardiging en zorgen van de mensen in ‘s-Gravenland en Prinsenland. ,,Wij willen dat de overlast van de Romanohof per direct stopt’‘, meent Van Elck. Hij wil inzicht hebben in de gemelde incidenten en overlast van de Romanohof (van zorginstelling Antes). Volgens Leefbaar komen die reacties bij verschillende kanalen binnen, bij politie, zorginstelling, beheercommissie, meldpunt verwarde personen en meldpunt GGZ.

Van Elck wil inzicht in de acties van het college, ook vraagt hij een overzicht van incidenten en overlastmeldingen binnen de gehele maatschappelijke opvang.

De petitie tegen het plan in ‘s-Gravenland heeft inmiddels ruim 2000 reacties. Initiatiefnemer Julian Natte wil nog even door en hoopt op 2500 tot 3000 protesthandtekeningen uit te kunnen komen.

Laatste nieuws