Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 19 november 2020

Verkoop Recreatieoord in Hoek van Holland op de valreep uitgesteld


Bron: AD Waterweg. Door: Daan de Hulster

Opnieuw zorgt het plan om Recreatieoord Hoek van Holland te verkopen voor hoofdpijn op het Rotterdamse stadhuis. Twee eerdere pogingen tot verkoop van het ‘huisjeskamp’ mislukten al. De derde poging leidde tot hevig protest en werd woensdagochtend plotsklaps uitgesteld door wethouders Bas Kurvers (bouwen en wonen) en Said Kasmi (toerisme).

De wethouders haalden de verkoop van het Recreatieoord woensdagochtend vlak voor behandeling in een commissievergadering van de agenda. In een korte brief aan de gemeenteraad schrijven Kurvers (VVD) en Kasmi (D66) dat de voorgenomen verkoop van het ‘huisjeskamp’ de afgelopen weken ‘veel emoties opriep’.

De wethouders schrijven dat ‘zorgvuldigheid in dit verkoopproces vooropstaat’. Daarom willen ze in november en december gaan praten met recreanten en hun vertegenwoordigers, zoals de Recreanten Advies Raad (RAR). Die periode willen Kurvers en Kasmi benutten om vragen te beantwoorden en het voorstel nader toe te lichten. In januari wordt duidelijk hoe het verkoopproces wordt vervolgd.

Verzet
Het verkoopplan leidde de afgelopen twee weken tot veel weerstand bij recreanten op het terrein, dat 900 huisjes en 200 stacaravans telt. Ook de gemeentelijke ombudsman eiste bij de wethouders opheldering over de gang van zaken.

De RAR en raadslid Benvenido van Schaik (Leefbaar Rotterdam) vroegen de wethouders begin deze week om het proces uit te stellen. Dat waren Kasmi en Kurvers maandagavond nog niet van plan. Toen lieten ze desgevraagd weten dat het belangrijk was dat de gemeenteraad op 17 december een besluit over de verkoop zou nemen. De belangen van de recreanten zouden vervolgens ‘uitdrukkelijk een plek’ krijgen tijdens het verkoopproces.

Woensdagochtend kwamen Kurvers en Kasmi daar dus op terug. De gemeenteraadsleden hoorden pas een paar minuten voor de vergadering dat de verkoop alsnog wordt uitgesteld.

Laatste nieuws