Home > Standpunten

Radicalisering


Sluiten van moskeeën waarin wordt aangezet tot haat en geweld

Weren van gebleken haatpredikers

Aandringen bij het Rijk op preventieve detentie voor tikkende tijdbommen

Geld naar concrete veiligheidsmaatregelen, niet naar vage deradicaliseringsclubjes

Verbod op activiteiten van terreurorganisaties als Hizb-ut-Tahrir, Moslimbroederschap en Hamas in Rotterdam

“Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zij de onnozele van geest en ik hoop dat de ideologische strijd die ons ongevraagd wordt opgedrongen gewonnen zal worden door de kinderen van de verlichting, door redelijk verdraagzame mensen zoals u en ik”
Nieuwjaarsrede Pim Fortuyn, december 2001

Pim Fortuyn waarschuwde voor wat de Westerse wereld te wachten stond. Zeventien jaar na zijn visionaire woorden, heeft de agressie van de islam de straten van talloze Europese steden bereikt. Toch lijkt de elite nog steeds niet wakker. Teruggekeerde jihadisten lopen - al dan niet voorzien van een enkelbandje - vrij rond. Rondreizende haatpredikers wordt geen strobreed in de weg gelegd. En programma’s ter preventie van radicalisering lijken vooral een lucratief verdienmodel voor onduidelijke deradicaliseringsclubjes. Ondertussen wordt de kern van het probleem angstvallig verzwegen. Maar niet door ons. Het grootste gevaar van deze tijd vraagt om lef en échte maatregelen.Intolerant voor intolerantie
We moeten leren intolerant te worden voor intolerantie. Waarom zouden we vrijheid gunnen aan haatpredikers die onze vrijheden komen aanvallen? Waarom zouden we toestaan dat radicale sjeiks hun oliedollars in Rotterdamse moskeeën steken, terwijl er ook in Rotterdam al meerdere terreurverdachten van hun bed zijn gelicht? Precies om die reden blokkeerde ons stadsbestuur de komst van een salafisteninstituut op Zuid. Tegelijkertijd blijven we bij het Rijk hameren op het fors vergroten van de politiecapaciteit en extra investeringen in inlichtingendiensten.

Want de strijd waar Pim zeventien jaar geleden op wees, moet gewonnen worden door mensen als u en wij. Een andere keuze hebben we niet.

Dossier: Integratie

STANDPUNT: Asiel en migratie

Andere Standpunten

Laatste nieuws