Home > Standpunten

Schoon en groen


Een verder dalende afvalstoffenheffing en waar wenselijk ondergrondse containers in plaats van kliko’s

Meer en goed verzorgd groen in de openbare ruimte, makkelijk te onderhouden groen bij nieuwbouw en herinrichting

Torenhoge boetes voor figuren die vuilnis op straat gooien

Wegwerken van obstakels voor rollators en scootmobielen

Levenslang houdverbod voor dierenbeulen

Singapore aan de Maas
Een prettige leefomgeving laat zich samenvatten in drie woorden: schoon, heel en veilig. Rotterdammers willen een nette, groene wijk zonder rondslingerende blikjes en vuilniszakken. Zo simpel is het. Daarom hebben we de afgelopen jaren zowel op schone straten en meer groen in de stad ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe stadspark bij de Laurenskerk en de hufterboetes voor hardnekkige vervuilers, oplopend tot honderden euro’s. De volgende stap is wat ons betreft een forse verhoging van de standaardboete voor straatvervuiling. Daar blijven we fel op aandringen bij het Rijk. Wie zijn vuilniszak van het balkon mietert, mag dat flink in zijn portemonnee voelen. Singapore aan de Maas, zo u wilt.

Onbekommerd genieten
Onze stad is zoveel meer dan een betonnen jungle. Leefbaar Rotterdam wil een openbare ruimte die uitnodigt om naar buiten te gaan, anderen te ontmoeten, te winkelen, te sporten, tot rust te komen of gewoon te genieten van de buitenlucht. Zaken die afbreuk doen aan onze leefomgeving pakken we aan. Windmolens zijn hier een voorbeeld van. De overlast en horizonvervuiling die zij veroorzaken, passen niet in onze stad. Geen nieuwe windmolens dus.Streng voor dierenbeulen
Ook dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Met een speciale nota dierenwelzijn in de hand heeft het stadsbestuur de afgelopen jaren goede stappen gezet in het beschermen van dieren in onze stad. De volgende stap is wat ons betreft een levenslang houdverbod voor dierenbeulen. Wie zijn hond of kat verwaarloost of mishandelt, mag nooit meer een dier bezitten.

Dossier: Buitenruimte

26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Dossier: Milieu / Duurzaamheid

Andere Standpunten

Laatste nieuws