Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 14 oktober 2020

Verkeerswethouder geeft geen inzicht in Kruisplein-kosten


Bron: Dagblad010. Door: Jan D. Swart

Het verkeersexperiment Schone Lucht, dat gedurende de afgelopen zomer de ene opstopping na de andere veroorzaakte in de binnenstad van Rotterdam en door de tegenstanders werd omschreven als ‘het autootjepesten van GroenLinks’, heeft ten aanzien van de aanpak Maastunnelcorridor 351.000 euro gekost voor personele en materiële kosten alsmede communicatie.

Dat antwoordt verkeerswethouder Judith Bokhove aan Leefbaar-raadslid Bart van Drunen, die in een eerdere brief vreesde dat de totale pilot – inclusief de blokkade op het Kruisplein – 3,9 miljoen zou hebben gekost. Toch komt dat bedrag niet helemaal uit de lucht waaien. Het blijkt namelijk beschikbaar gesteld door het Rijk en expliciet voor het verkeersexperiment Maastunnelcorridor. Het is alleen nog niet uitgegeven, waardoor bij Leefbaar de angst bestaat dat het later alsnog voor nieuwe soortgelijke barricade-ideeën zal worden gebruikt.

Raadslid Bart van Drunen vindt het antwoord van Bokhove ‘’één grote brij van verwarringskunst, want deze wethouder houdt niet van lastige vragen. Terwijl ik toch dacht dat ik een hele simpele had gesteld, namelijk wat het totaal aan die paar Oost-Duitse betonblokken en aangepaste wegbelijning heeft gekost. Ja, logisch dat ik daar ook het Kruisplein en het Eendrachtsplein mee bedoelde. Dat waren de afgelopen maanden de grote struikelblokken, zowel voor het verkeer als voor de inwoners en de ondernemers. Maar die twee locaties komen in het antwoord helemaal niet aan de orde.’’

Van Drunen overweegt nu een debat met Bokhove ‘gewoon om de waarheid te willen horen’’, zegt hij.

Laatste nieuws