Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 10 februari 2012

Vandaag precies 10 jaar geleden: Pim Fortuyn geen lijsttrekker Leefbaar Nederland meer


Pim Fortuyn stuwt Leefbaar Nederland op naar 22 zetels in de peilingen. Maar na een emotioneel gesprek besluit het bestuur van de partij unaniem dat Pim Fortuyn niet langer de lijsttrekker is van Leefbaar Nederland. Jan Nagel maakt het nieuws bekend in Buitenhof op 10 februari 2002. Het was de eerste en de laatste keer dat het publiek van het chique Buitenhof applaudisseerde voor een gast. (Bekijk de aflevering van Buitenhof)

Reacties:


Door Ronald Sorensen op 11:57 - Maandag, 13 februari 2012

Meneer Nagel heeft kritiek op partijen die niet democratisch zijn.
Hij heeft snel 1000 leden vergaard om zijn subsidie van 50.000 euro te incasseren. Geld is de achilleshiel van alles wat zich links, ruimdenkend of progressief waant.
Toen Nagel kon kiezen tussen regentesk optreden of de democratische spelregels van zijn partij volgen, koos hij voor het eerste. Niet echt verwonderlijk voor iemand die daarvoor de DDR verheerlijkte.
Pim was door het congres (hoogste orgaan van een partij) met “oost-Europese meerderheid"gekozen, zoals hij zelf zei. Potentaat Nagel legde die beslissing samen met zijn slaafse volgelingen naast zich neer en verklaarde daarmee het bestuur (hijzelf dis!) belangrijker dan de leden. Voila het democratisch denken van die man.
Na enkele tevergeefse pogingen nu de Ouderenpartij 55 +.
Laar iedereen die aan die club zijn medewerking verleent, beseffen dat hij/zij de man steunt, die Pim ter meerdere glorie vanzichzelf, een mes in de rug stak.
Kijk naar de wanhopige en tevergeefse pogingen van Pim om Nagel over te halen.
Kijk daarna naar het zelfgenoegzame optreden bij Binnenhof en het plaatje is duidelijk.
“Hij wil de redder des vaderlands worden” vertrouwde Pim me toe.“Hij heeft me opgeofferd ter meerdere glorie van zichzelf”.

Opdat wij niet vergeten!

Dossier: pimrelated

Laatste nieuws