Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 25 april 2012

Vandaag precies 10 jaar geleden: LR-college is een feit


Vandaag precies tien jaar geleden presenteerde Pim Fortuyn in de gemeenteraad het coalitieakkoord ‘Het nieuw elan van Rotterdam’ van Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD. Daarmee was het nieuwe college met Leefbaar Rotterdam, en voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zonder PvdA, een feit.

Voor het eerst wethouder Veiligheid
Het college kreeg twee wethouders van het CDA, twee van de VVD en drie van Leefbaar Rotterdam. Bijzonder was de post van een wethouder van Veiligheid, die vanaf dat moment moest gaan toezien op het functioneren van brandweer en politie. Het idee van een wethouder Veiligheid kwam van Pim Fortuyn, die hierover toen het volgende zei: “We hebben er als lokale politici eigenlijk weinig over te zeggen, maar wij worden er wel op afgerekend. Binnen de wettelijke mogelijkheden die er zijn, willen we dat ook.”

Deze post werd ingevuld door Rabella de Faria. De andere wethoudersposten werden ingevuld door Marco Pastors (Ruimtelijke Ordening, Grondzaken en Volkshuisvesting) en Wim van Sluis (Haven en Economische Ontwikkeling) namens Leefbaar Rotterdam. Namens het CDA werden Sjaak van der Tak en Lucas Bolsius wethouder en namens de VVD waren dit Stefan Hulman en Nico Janssens.

Pim Fortuyn presenteert het coalitieakkoord:

 

Reacties:


Door Rinus van de Heerik op 23:24 - Donderdag, 26 april 2012

jessica op 2012 04 26

Wat voor organisatie bedoel jij


Door jessica op 15:38 - Donderdag, 26 april 2012

N.B.: 2Vandaag, 9 februari 2002:

“BURGEMEESTER ABOUTALEB IS WOEDEND OVER PIM FORTUYN, NOEMT HEM EEN WOLF IN SCHAAPSKLEREN EN REFEREERT AAN NOOIT MEER AUSCHWITZ”.

De logische vraag, die hierbij bij mij en vele anderen opkomt, is dit:
Hoe kan in godsnaam deze organisatie van de herdenking van Pim Fortuyn op 6 mei 2012, burgemeester Aboutaleb spreker laten zijn???????

Ik heb dan ook behoorlijk wat meer vertrouwen in het bestuur van de 4-mei herdenking, die op voorhand een dubieus gedicht heeft geschrapt uit respekt met de vele slachtoffers van het nazi-regime. Gelukkig, er bestaan ook nog mensen dan alleen maar hielelikkers!.


Door Henk Rotterdam op 8:45 - Donderdag, 26 april 2012

Van de Sluis ?
Was dat niet de man die een niet doordacht contract van 30 jaar sloot met de AVR waardoor wij ons nu bont en blauw betalen aan de afvalverwerking
Hoe was het ook al weer ?
100 euro per duizend kilo voor 30 jaar vast middels contract,terwijl het gangbare al lager was en nu zelfs maar 30 of 40 euro per duizend kilo kost,
Ja,van deze kanjers moesten we het hebben


Door Johan Klaassen op 23:06 - Woensdag, 25 april 2012

Ja ik weet nog goed dat gezicht van Els Kuyper maar ook van andere gemeenteraadsleden. Men zag in dat de macht van links op dat moment gebroken werd….....


Door Ronald Buijt op 17:57 - Woensdag, 25 april 2012

Let op de gezichtsuitdrukking van Els Kuyer. Hé en kijk nou: Richard Moti zat 10 jaar geleden ook al op het eerste bankje…..grin

Dossier: pimrelated

Laatste nieuws