Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 26 april 2017

Van A naar Beverwaard!


Rotterdam is een scootmobiel- en rolstoelvriendelijke stad. Praktisch elke stoep heeft een oprit, liften zijn alom aanwezig en voorzieningen zijn toegankelijk. Toch rijden gebruikers van rolstoelen en scootmobielen zo links en rechts nog wel eens tegen een onverwachts obstakel aan; zo ook in de Beverwaard. Reden voor Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik per om samen met de bewoners van seniorencomplexen De Wetering en De IJsselburgh op pad te gaan.

Geblokkeerde opritten
Ondanks dat er in de omgeving van hun wooncomplex genoeg opritten beschikbaar zijn, gaven de ouderen aan dat deze regelmatig geblokkeerd worden door geparkeerde auto’s. Dit wordt met name op de route richting het winkelcentrum ervaren. Van Schaik denkt dat het aanbrengen van duidelijk zichtbare belijningen op straat, zoals in Hillegersberg-Schiebroek al wordt gedaan, dit soort situaties kan helpen voorkomen.

Andere problemen waar Van Schaik samen met de ouderen op stuitte waren hard rijdende auto’s op de kruising van de Schinnenbaan en de Rhijnauwensingel, obstakels bij oversteekplaatsen bij trambanen en smalle stoepen door langs de straat geparkeerde auto’s.

Schriftelijke vragen
Van Schaik heeft de bevindingen middels schriftelijke vragen aan het stadsbestuur voorgelegd. Hij roept het college op om deze belemmeringen voor gebruikers van rolstoelen en scootmobielen weg te nemen en om bij de inrichting van de buitenruimte rond seniorencomplexen extra rekening met hen te houden. Tot slot is het wat hem betreft zeer belangrijk om ouderen mee te laten denken over het verbeteren van de toegankelijkheid van de buitenruimte. Van Schaik vraagt het stadsbestuur dan ook om hierover in gesprek te gaan met de bewoners van De Wetering en De IJsselburgh.

Dossier: Benvenido van Schaik

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen

Dossier: Ouderen

STANDPUNT: Ouderen

Dossier: IJsselmonde

Laatste nieuws